Veiligheidsdienst Duitsland noemt rechts extremistisch!

Duitsland: Identitaire Beweging heeft kritiek op kwalificatie “rechts-extremistisch”

De chef van de Bundesverfassungsschutz (Duitse binnenlandse veiligheidsdienst), Thomas Haldenwang, kwalificeerde afgelopen dinsdag de Identitaire Beweging in Duitsland van verdenkinggeval tot observatieobject. De beslissing van Haldenwang om de Identitiare Beweging Duitsland als “bewezen rechts-extremistische poging tegen de liberaal-democratische fundamentele orde” te beschouwen, stuit bij de betrokkenen op onbegrip, vooral de motiveringen stuiten de patriottische protestbeweging zwaar tegen de borst. 

Standpunten “niet verenigbaar met de grondwet”

Het drie jaar durende onderzoek van de veiligheidsinstantie kwam daarvoor tot de conclusie dat de standpunten van de Identitairen “niet verenigbaar zouden zijn met de grondwet”. Ook de vorige status had volgens de veiligheidsdienst met hun “anti-asiel agitatie in verband met de migratiebeweging” te maken. De Identitaire Beweging Duitsland zou “mensen van niet-Europese afkomst uitsluiten van democratische deelname” en zou multiculturalisme zien als “cultuur-vernietigend”.

Kwalificatie volgens de groep “alarmerend voor de rechtsstaat”

Door deze handelwijze zou de “instrumentalisering van de binnenlandse veiligheidsdienst voor politieke doeleinden duidelijk worden”. Het zou blijkbaar zaak zijn om “iedere politieke oppositie” uit te sluiten, te criminaliseren en te verscheuren. De Identitairen zouden hun verlangens altijd vreedzaam kenbaar gemaakt hebben en “bij hun acties het principe van geweldloosheid nooit geschonden hebben”.

Standpunten “niet verenigbaar met de grondwet”

Het drie jaar durende onderzoek van de veiligheidsinstantie kwam daarvoor tot de conclusie dat de standpunten van de Identitairen “niet verenigbaar zouden zijn met de grondwet”. Ook de vorige status had volgens de veiligheidsdienst met hun “anti-asiel agitatie in verband met de migratiebeweging” te maken. De Identitaire Beweging Duitsland zou “mensen van niet-Europese afkomst uitsluiten van democratische deelname” en zou multiculturalisme zien als “cultuur-vernietigend”.

Politieke reacties: van jubelstemming tot verbazing

De beslissing van de binnenlandse veiligheidsdienst zorgde voor polariserende reacties onder politieke spelers op het sociale netwerk Twitter.

Identitairen bespeuren “duidelijk politieke motivering”

De Identitairen reageerden prompt met een persmededeling, volgens welke men in de hogere kwalificatie een “duidelijke politieke motivering” in het kader van een “om zich heen grijpende anti-rechts hysterie” zou zien. Ook in het kader van een lopende procedure tegen de nu niet meer geldende kwalificatie “verdenkingsgeval” zou al zijn aangetoond dat “de binnenlandse veiligheidsdienst wordt bepaald door een toenemende ideologisering en partijdigheid”.

https://www.tagesstimme.com/2019/07/11/deutschland-identitaere-kritisieren-einstufung-als-rechtsextremistisch/

Vertaling: https://ejbron.wordpress.com/2019/07/14/duitsland-identitaire-beweging-heeft-kritiek-op-kwalificatie-rechts-extremistisch/

RP: Nog even en iedereen die tegen het islamiseren van  Europa is, wordt als vijand beschouwd!

Afbeeldingsresultaat voor eurabia