Wilders woest over vrijspraak bedreiger: ik ben vogelvrij!

De waarheid vertellen is dodelijk!

DEN HAAG – Geert Wilders is woest over het feit dat zijn bedreiger Dirk J. is vrijgesproken en vreest de gevolgen voor zichzelf. „Bedankt rechters voor het vogelvrij verklaren”, aldus de PVV-leider. „Nu weet iedereen dat als je wapens meeneemt, me opzoekt en wil vermoorden, je ermee wegkomt als je zegt verward te zijn en het niet zo bedoelde.”

De verdachte werd in Heerlen gearresteerd vlak voor een verkiezingsevenement van de PVV-leider. Hij had een bijl en twee stanleymessen bij zich. Wilders was in Heerlen aan het flyeren voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 20 maart. De verdachte stond met zijn fiets langs de route van Wilders en zou volgens het OM tegen een wijkagent gezegd hebben: „Ik kom voor dat varken, Wilders. Ik heb een bijl in mijn fietstas. Daar sla ik hem zijn kop mee in. Wilders maakt alles kapot en is een varken. Die is nog niet van mij af.”

Levenslang

Wilders vindt dat hij hierdoor wordt gestraft. „U sprak hém vrij en geeft mij daarmee levenslang. Maar goed, dat had ik toch al.” De verdachte, Dirk J., zei voor de rechtbank dit gekscherend te hebben bedoeld. Het was een grapje gemaakt tegen een hem bekende wijkagent. De rechtbank gelooft dat, temeer omdat de man fan van Wilders is en een verstandelijke beperking heeft.

Door die beperking kan de man volgens de rechtbank moeilijk overzien welke gevolgen zijn woorden hadden en welke dreiging uitging van de bijl die hij bij zich had. Bovendien sprak hij met een agent die hem al langer kende, en met wie hij vaker grappen maakte. Alleen was dat in de gegeven situatie vragen om problemen, aldus de rechtbank.

Geert Wilders: “Ok bedankt rechters voor het vogelvrij verklaren, nu weet iedereen dat als je wapens meeneemt, me opzoekt en wil vermoorden, je ermee wegkomt als je zegt verward te zijn en het niet zo bedoelde.”

 

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

https://www.telegraaf.nl/nieuws/527036533/wilders-woest-over-vrijspraak-bedreiger-ik-ben-vogelvrij?fbclid=IwAR0xu1URMAcb1q75nvctMTPMfLoFq_3Zq4PXw1PLO2PaLeEE8HloCvYAgJM