Collisie goedmens versus realiteit: Asielzoekers verwoesten huurwoning – maar de overheid vergoedt niets

Oberndorf am Inn in de gemeente Rottweil is een rustig stadje. Het heeft veertienduizend inwoners. En reeds in 3000 v.Chr. werd dit gebied gekoloniseerd. 70 n.Chr. kwamen de Romeinen en vestigden zich hier.

Vandaag de dag komen mensen uit alle mogelijke hoeken van de wereld, zelfs naar het kleine Oberndorf. En de familie Kartje wilde hun grote hart voor asielzoekers tonen en verhuurde een pas gerenoveerd appartement aan een vluchtelingenfamilie uit Somalië. Het echtpaar Karte heeft zelfs een lening afgesloten. Nieuwe keuken, badkamer vers betegeld… voorbeeldige goedmensen die erop hebben vertrouwd dat a) de vluchtelingenfamilie zich van dankbaarheid niet kan uitdrukken en het appartement schoon en intact houdt, en b) dat de overheid daadwerkelijk voor alles zorgt en in geval van twijfel ook de eventuele schade vergoedt. Kortom, een veilige keuze. Je speelt jezelf in de kijker als de goedmens, loopt geen risico en hebt een gerenoveerd appartement – een grandioze deal.

De Somalische familie is in 2016 ingetrokken en een jaar lang is alles goed verlopen. Maar plotseling werd er geen huur meer betaald. Een probleem voor de Kartjes, omdat ze de huur nodig hebben om de lening voor de renovatie af te lossen. Ze klaagden bij de autoriteiten waar de huur bleef, maar werden daar afgewimpeld. De huurder was nu “arbeidsvaardig” en moest zijn huur zelf betalen, werd mevrouw Kartje verteld. Men heeft de verzoeken van de Kartjes “afgescheept” met de verklaring dat ze een uitzettingsbevel konden aanvragen om de niet betalende huurders uit het appartement te krijgen.

Blijkbaar hadden de asielzoekers op een gegeven moment geen zin meer om de deur voor de Kartjes te openen om zich hun controleroutines te laten welgevallen, want zoals de Schwarzwälder Bote schrijft, “kregen de verhuurders aan het begin van het jaar eindelijk toegang tot het appartement”. Dit betekent dat de Somalische huurders een jaar of langer in het appartement konden doen wat ze wilden, en blijkbaar hebben ze dat ook gedaan.

De badkamer was volledig beschimmeld, het laminaat in de gang was papperig, het appartement was een zwijnenstal. Een gevandaliseerd, beschimmeld appartement en “10.000 euro aan schade aan eigendommen” is het trieste resultaat. De huurders werden ter plaatse opgezegd, maar ze namen duidelijk de tijd om te verhuizen.

Uiteindelijk zijn de huurders vertrokken. Ze hebben meubels uit het raam gegooid en het trappenhuis beschadigd. Het appartement is volledig geruïneerd en niet meer bewoonbaar, de nieuwe keuken is afgebroken. Toen de sleutels deze dagen werden overhandigd, was de hele zaak geëscaleerd. Gisela Kartje geeft toe dat ze de integratie-ambtenaar, die bij de overdracht van het appartement aanwezig was, met grove scheldwoorden bejegend had. Ze was simpelweg uit haar vel gesprongen.” schrijft de Schwarzwälder Bote.

Ook de Kartjes waren er zeker van dat ze geen risico liepen, anders zouden ze geen lening hebben afgesloten voor de renovatie. Men doet dit alleen als men zich erg veilig voelt. Dit is namelijk de keerzijde van de goedmensen: ze houden ervan om te zonnebaden in de glans van hun rol als voorbeeldige goedmensen, maar gaan er natuurlijk vanuit dat ze geen afbreuk kunnen lijden, zo’n prachtig, politiek correct rolmodel, dat ze zijn!

RP: Hopelijk is dit een voorbeeld voor al die “Gutmenschen” die al die zielige vluchtelingen zo nodig willen pamperen! “Het is eenmaal de aard van het Beestje!”

https://fenixx.org/2019/06/24/collisie-goedmens-versus-realiteit-asielzoekers-verwoesten-huurwoning-maar-de-overheid-vergoedt-niets/