Van ongeveer 160 ISIS-aanhangers uit Duitsland ontbreekt elk spoor!

Gerelateerde afbeelding

De Duitse regering heeft volgens een mediabericht geen idee van de verblijfplaats van meer dan 160 Duitse aanhangers van de jihadistische militie “Islamitische Staat” (ISIS). Er zouden geen aanwijzingen zijn over hun verblijfplaats, luidde volgens de “Welt am Sonntag” het antwoord van het ministerie van Binnenlandse Zaken op een vraag van de secretaris-generaal en deskundige Binnenlandse Zaken van de FDP, Linda Teuteberg.

Een groot deel van de 160 “islamisten” zou waarschijnlijk bij gevechten zijn gedood. Maar: Sommige van deze personen zou het ook gelukt kunnen zijn om ervandoor te gaan en/of onder te duiken.”

Teuteberg: Ontbreken van maatregelen “zeer zorgwekkend”

Teuteberg bekritiseerde in de “Welt am Sonntag” dat de Duitse regering “blijkbaar geen extra maatregelen” zou hebben genomen “om de ongecontroleerde terugkomst van ondergedoken ISIS-strijders te verhinderen.” Dat zou “zeer zorgwekkend” zijn.

De FDP-politica bekritiseerde bovendien dat de regering “nog steeds geen concept betreffende de omgang met voormalige ISIS-strijders uit Duitsland” zou hebben. “Dat geldt net zo goed voor in het oorlogsgebied gearresteerde Duitsers als voor de meer dan 200 voormalige ISIS-aanhangers die inmiddels weer in Duitsland verblijven.”

Ministers van Binnenlandse Zaken moeten een concept voorleggen

De staat en de ministers van Binnenlandse Zaken zouden een concept moeten voorleggen hoe met terugkerende ISIS-strijders omgegaan zou kunnen worden en hoe die voor hun daden ter verantwoording zouden kunnen worden geroepen – bijvoorbeeld door de uitbreiding van de capaciteiten betreffende opheldering en strafvervolging van oorlogsmisdaden in het buitenland.

Volgens de regering bevindt zich van de in de loop der jaren ongeveer 1050 naar het oorlogsgebied vertrokken “islamisten” uit Duitsland ongeveer een derde deel weer in de Bondsrepubliek. Volgens aanwijzingen zouden 220 van hen in Syrië of in Irak om het leven zijn gekomen.

RP: De grensovergangen in Europa worden tegenwoordig niet streng meer gecontroleerd. Ze zouden zich dus ook in de omringende landen (w.o. Nederland) kunnen bevinden!

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)