Veertien aspirant-militairen gewond door blikseminslag!

OSSENDRECHT – Een aspirant-militair is woensdag zwaargewond geraakt door een blikseminslag op een militair oefenterrein in Ossendrecht (Noord-Brabant). Hij is per traumahelikopter naar een ziekenhuis in Antwerpen gebracht, zo meldt het Ministerie van Defensie. Dertien andere leerlingen van de VeVa-opleiding ROC Zuid-Holland zijn lichtgewond en naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

De gewonden door de blikseminslag zijn 16, 17 en 18 jaar oud en volgen de mbo-opleiding Vrede en Vakmanschap (VeVa). Die leidt op tot een serie startfuncties bij de verschillende krijgsmachstdelen. In dit geval ging het volgens de marechaussee om een klas die werd klaargestoomd voor een loopbaan bij de Koninklijke Luchtmacht.

De leerlingen waren rond half negen bezig met een oefening in het veld toen ze werden overvallen door onweer. Ze zijn formeel nog geen militairen, maar omdat het incident plaats had op militair terrein is het de marechaussee en niet de politie die de zaak onderzoekt.

Ossendrecht heeft een uitgestrekt oefenterrein waar veel defensie-onderdelen gebruik van maken. Het complex kwam in maart 2016 in het nieuws omdat commando Sander Klap er om het leven kwam tijdens schietoefeningen. Dit incident was volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid terug te voeren op een gevaarlijke schietbaan en onvoldoende toezicht tijdens de oefening.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1190147058/veertien-aspirant-militairen-gewond-door-blikseminslag?utm_source=telegraaf&utm_medium=newsletter&utm_campaign=telegraaf_update_b&utm_content=Hoofdartikel_Veertien+aspirant-militairen+gewond+door+blikseminslag&utm_term=20190619120010_update_b&EMAIL_SK=SK6009660