Spanje: Jihad-terreurdreiging opgewekt tot ‘ernstig’, 40.000 extra politieagenten ingezet!

Het Britse ministerie van buitenlandse zaken heeft gewaarschuwd dat terroristen “waarschijnlijk” zullen proberen aanslagen in Spanje uit te voeren. “Aanvallen kunnen willekeurig zijn, ook op plaatsen die door buitenlanders worden bezocht”, luidt de waarschuwing op de website.

Britse toeristen die ‘Spanje bezoeken voor hun zomervakantie zijn gewaarschuwd’ dat het dreigingsniveau van de jihad-terreur is verhoogd naar ‘ernstig’, en de kosten om toeristen veilig te houden, zijn omhooggeschoten. 40.000 extra politiepersoneel zal worden ingezet om de toeristische hotspots te beveiligen. De waarschuwing volgt op bedreigingen door aanhangers van de Islamitische Staat, die wraak zwoeren over de dood van recruiter van de Britse Islamitische Staat Sally Jones.

De waarschuwing werd uitgegeven nadat ISIS-aanhangers dreigden Spaanse toeristensteden aan te vallen uit wraak voor de dood van de Britse ISIS-recruiter Sally Jones.

De Daily Star Online meldde dat tot 40.000 meer Spaanse agenten zullen worden ingezet op toeristische hotspots in de populaire vakantiebestemming. De politie zal op wacht staan ​​buiten stations, hotels, stranden en restaurants om extra bescherming te bieden te midden van de dreigingen van ISIS.

Dit maakt deel uit van Operation Summer, dat tot doel heeft “volledige actie te ondernemen om informatie te verkrijgen om terroristische daden te voorkomen”.

De politie heeft het niveau van terrorismedreiging verhoogd naar vier van de vijf, waarbij het hogere aantal het ernstigst is. “De Spaanse autoriteiten nemen maatregelen om bezoekers te beschermen, maar u moet waakzaam zijn en de instructies van de lokale autoriteiten volgen.

Ook Het Britse ministerie van buitenlandse zaken heeft gewaarschuwd dat terroristen “waarschijnlijk” zullen proberen aanslagen in Spanje uit te voeren. “Aanvallen kunnen willekeurig zijn, ook op plaatsen die door buitenlanders worden bezocht”, luidt de waarschuwing op de website.

Bron: https://www.jihadwatch.org/2019/06/spain-jihad-terror-threat-raised-to-severe-40000-extra-cops-deployed