Nederlanders steeds meer gediscrimineerd!

Amsterdam gaat miljoenen bezuinigen op mantelzorg!

Amsterdam schaft mantelzorg voor Nederlanders af om met het vrijkomende geld jihadkampen te bouwen! Maar wij zullen wel complotdenkers zijn dat we een verband leggen!

Amsterdam bezuinigt de komende jaren miljoenen op de mantelzorg. Zorgorganisaties zijn boos, politieke partijen willen de besparing terugdraaien. ‘Dit is een beschamende vertoning.’

De druk op mantelzorgers neemt toe, zegt Karin de Roo, directeur van Markant, een organisatie die Amsterdammers bijstaat die zorgen voor een ziek familielid of vriend. Door de vergrijzing is de behoefte aan deze informele zorg groot, vooral doordat ouderen langer thuis blijven wonen. En het aantal vrijwilligers slinkt.

Er zou dus méér geld naar mantelzorg moeten, zegt De Roo, in ieder geval niet minder. Maar dat is wel wat er gaat gebeuren: het gemeentebestuur wil flink bezuinigen.

Amsterdam telt 55.000 mantelzorgers. Een deel van hen voelt zich geen mantelzorger, zij helpen gewoon hun buurvrouw, vader of kind. Anderen hebben wel hulp nodig.

Bron: https://fenixx.org/2019/06/14/amsterdam-schaft-mantelzorg-voor-nederlanders-af-om-met-het-vrijkomende-geld-jihadkampen-te-bouwen/