Wilders: ‘Pure maffiapraktijken, Tweede Kamer is corrupt.’

3 weken geleden….

Mark Harbers. Bron: YouTube /

Debat over ‘Harbers-lijstje’ waarschijnlijk pas ná verkiezingen.

Stapt er weer een VVD’er op? Het antwoord op die vraag laat nog even op zich wachten. Het debat over het zogenaamde ‘Harbers-lijstje’, waar criminaliteit door asielzoekers dusdanig werd neergezet dat bijvoorbeeld moord en verkrachting onder ‘overig’ vielen, is uitgesteld. Dat meldt de Volkskrant.

(RP: dit is bewuste en schandalige volksverlakkerij!)

Zoals we al eerder zeiden kan iedere halve zool aanvoelen dat er met zo’n lijstje van alles mis is en het stérk de indruk wekt dat Harbers, met zijn jaarlijkse Rapportage Vreemdelingenzaken, de boel probeerde te beduvelen. Met een top 10 zagen we fietsendiefstal en belediging voorbij komen, maar kwamen moord, verkrachting en kindermisbruik onder ‘overig’ te staan, want die kwamen minder vaak voor. Alsof het iemand maar ook iets boeit dat er 100 fietsen in een week zijn gejat, maar er ‘slechts’ 5 moorden zijn gepleegd. Die vormen van criminaliteit staan simpelweg niet gelijk aan elkaar!

PVV en FVD kregen met dit gestuntel natuurlijk een cadeautje in de schoot geworpen maar ook coalitiepartner CDA was laaiend en vroeg onmiddellijk debat aan. En daar wordt het nu interessant. Donderdag stelde Kamervoorzitter Khadija Arib nog vast dat een meerderheid zo snel mogelijk wilde debatteren. Het debat werd gepland en verscheen op de agenda voor volgende week.

Dát is tegen het zere been van de VVD. Mensen zitten te popelen om het debat met FVD én er komen natuurlijk Europese verkiezingen aan, op 23 mei. Héééle dikke kans dus dat het ‘Harbers-lijstje’-debat pas ná de verkiezingen zal gaan plaatsvinden. Geert Wilders reageerde al op Twitter en noemde dit ‘pure maffiapraktijken’, een ‘oorlogsverklaring vanuit de coalitie’ en vatte het samen met: “de Tweede Kamer is corrupt.”

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/05/wilders-pure-maffiapraktijken-tweede-kamer-is-corrupt-debat-over-harbers-lijstje-waarschijnlijk-pas-na-verkiezingen/