Ministerie geeft 31.000 euro subsidie voor vrouwenvoetbal in rijkste land ter wereld!

Ze zijn hier volkomen van de pot gerukt!

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vorig jaar een opmerkelijke subsidie verleend aan de KNVB, de Nederlandse voetbalbond. Het geld was bedoeld voor een voetbalproject in de schatrijke oliestaat Qatar.

In het kader van het mensenrechtenbeleid kreeg de KNVB 24.990 euro subsidie voor zijn WorldCoaches-project in Qatar. De KNVB heeft in meerdere landen dit project lopen. Later kregen andere partijen nog eens 6580,70 euro subsidie voor hetzelfde project.

Daarnaast trok de Nederlandse overheid nog eens 6580,70 euro uit voor het tweede programma, in december 2018. Dat geld ging niet naar de KNVB, maar naar andere betrokken partijen zoals tolken en leveranciers. Het derde afgeronde programma van het WorldCoaches-project in Qatar is zonder Nederlandse subsidie gefinancierd.

Inmiddels heeft de KNVB drie projecten georganiseerd in Qatar onder de paraplu van WorldCoaches. Aan het eind van het eerste project in Qatar, in april 2018, keek de KNVB tevreden terug. 24 vrouwen ‘zijn nu in staat om vier tegen vier wedstrijden te organiseren, allerlei voetbalvormen uit te zetten om kinderen te trainen en daarnaast vooral mensen te enthousiasmeren om te gaan sporten’.

Ook gezien de betrokkenheid van de Qatarese instellingen, is de Nederlandse subsidie opmerkelijk te noemen. Het oliestaatje staat te boek als het rijkste land ter wereld en lijkt geen geld tekort te komen om zelf te investeren in de voetbalsport.

“Nederland steunt het WorldCoaches-programma, omdat het als effectief middel wordt gezien om de Nederlandse beleidsdoelstellingen te behalen met betrekking tot het behalen van Sustainable Development Goal 5 (gendergelijkheid) en in Qatar specifiek het verbeteren van de omstandigheden van arbeidsmigranten”, aldus een woordvoerder.

https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/4733466/ministerie-buitenlandse-zaken-qatar-knvb-subsidie?fbclid=IwAR00qEUcNIjUcFhSX4MeXyOMIlX2a0vv-03WXLpHW5nyzZXvhHqEOgCxi9E