Salvini: “Een nieuw Europa is geboren”

Screenshot_85

Europa´s nationalistisch-populistische en EU-sceptische partijen behaalden opmerkelijke winsten bij de Europese Parlementsverkiezingen afgelopen zondag. Salvini is zeer tevreden.

Het enorme succes van de Italiaanse partij “Lega”, het Franse “Rassemblement National” en de pas vijf weken oude Brexit Party is een eclatant signaal voor het feit dat Europa in werkelijkheid aanzienlijke veranderingen doormaakt.

Signalen zoals deze markeren het begin van een “nieuwe Europese Renaissance”, verklaarde Matteo Salvini, de populistische Italiaanse vicepremier, minister van Binnenlandse Zaken en leider van de “Lega”. “Een nieuw Europa is geboren. Ik ben er trots op dat de ´Lega´ deelneemt aan deze nieuwe Europese Renaissance”, zei Salvini.Voorts zei Salvini: “Typische genoeg, toen de ´Lega´ de dominerende partij in Italië werd, veroverde Marine Le Pen Frankrijk en Nigel Farage won in Groot-Brittannië”.

Dit is een signaal voor het feit dat Europa verandert. Europa is het moe om een slaaf van de elites, ondernemingen en machten te zijn.”De “Lega”, die de globalistische migratiepolitiek van de Europese Unie aanviel, boekte grote winst en overtrof de regerende coalitiepartner en rivaal, de Vijfsterrenbeweging.Heel verrassend werd de links-populistische coalitiepartner van de “Lega”, de “Vijfsterrenbeweging” (MS5) zelfs door de socialistische “Partito Democratico” (PD) overtroffen, die op de tweede plaats terechtkwam.Salvini verzekerde de journalisten in Milaan echter dat de resultaten van de EU-verkiezingen geen “afrekening” binnen het binnenlandse politieke landschap van Italië zouden veroorzaken, en hij voegde er aan toe dat “er op nationaal niveau niets verandert”.

Bron: www.contra-magazin.com