De moordenaar van Pim Fortuyn is gewoon vrij!

‘Alleen een Nederlandse rechter kan zo’n moordenaar dezelfde vrijheid geven die wij, brave burgers, ook hebben.’

Het is een vraag die binnenskamers – gewoon in de kroeg dus – gesteld wordt: hoe kan het dat Volkert van der G. nog leeft? De vraag die erop volgt is: hoe kan het dat die moordenaar van Pim Fortuyn als vrij man rondloopt, meedoet aan marathons en geen meldingsplicht heeft? Hoe bestaat het dat je een politieke moord kunt plegen en kunt doorgaan met je leven? Het antwoord moet haast wel zijn: alleen in Nederland.

Het ‘nieuws’ van deze week was dat Volkert niet is geëmigreerd. Emigratie was de reden dat hij van zijn meldplicht af mocht. Uiteraard werd er één Nederlander gevonden die geloofde dat hij zou emigreren: de rechter die hem van z’n meldplicht afhielp. Inmiddels blijkt dat hij geen concrete plannen tot emigratie heeft. Goh. Verrassend. Wat minder verrassend is, is dat Volkert opnieuw een beroep op zijn advocaat doet omdat zijn ‘goede naam’ wordt aangetast. Tegen Tweede Kamerleden Van Toorenburg en Ten Broeke heeft de moordenaar van Pim Fortuyn aangifte van smaad en laster gedaan. Zij stelden dat Van der G. misbruik maakt van zijn rechtstatelijke vrijheden en niet is geëmigreerd, wat toch wel een argument was om van de meldplicht af te komen.

Voor het eerst dat politici iets concluderen waar iedereen in Nederland – behalve dan die ene rechter – het mee eens zal zijn. Volkert is vrij. Pim is dood. Volkert is vrij. Pims nabestaanden hebben levenslang. Volkert is vrij. Nederland heeft levenslang.

De moordenaar van Pim Fortuyn is gewoon vrij!

https://www.metronieuws.nl/Columnisten/2019/05/alleen-in-nederland?fbclid=IwAR1xQm5FIb5COsJcBomd6ZzHnA5mIGEFJqWpnhofZFD8AfB5mIyFkBWrzGI