Wetenschappers: “Turkije verantwoordelijk voor genocide op christenen”

Screenshot_344

De populaties Griekse, Armeense en Assyrische christenen, die in de regio van het huidige Anatolië en de Levant leefden, zijn het slachtoffer geworden van een islamitische kolonisatie en een door de Turken geleide genocide. Tot dit resultaat kwamen Dr. Benny Morris en Dr. Dror Ze´evi van de Ben Goerion Universiteit in Negev.

Door langdurig onderzoek in de historische archieven die zich met de Eerste Wereldoorlog bezighouden, publiceerden de wetenschappers uit Israël de resultaten in het boek “The Thirty-Year Genocide, Turkey’s Destruction of Its Christian Minorities, 1894-1924” en in een essay in de “Wall Street Journal”.

De data uit het historisch bronnenonderzoek, waarbij gebruik gemaakt werd van Griekse, Turkse, Amerikaanse, Britse en Franse originele bronnen, staan geen andere conclusie toe, aldus de wetenschappers. De Turkse moslims hebben gedurende een periode van meer dan 30 jaar van 1894 tot 1924 de systematische uitroeiing en verdrijving van de christenen in het Midden-Oosten en het huidige Turkije uitgevoerd. Daaronder valt eveneens de genocide op de Armeniërs tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Daarbij zou het bloedbad vooral door “religieuze haat” gemotiveerd zijn geweest, aldus de wetenschappers. Bijna alle moslims, ook Koerden, Tsjetsjenen en Arabieren, zouden in deze periode onafhankelijk van regeringen aan de pogroms tegen de christenen hebben deelgenomen. Het zou bijna normaliteit geweest zijn dat moslims op de daar aanwezige christenen joegen en hen doodden.

Daarna zou men tot 2 miljoen Griekse christenen uit het huidige Anatolië hebben verjaagd. Tot in de late middeleeuwen en de Renaissance was Constantinopel, het huidige Istanboel, het centrum van het Oost-Romeinse rijk en een door christenen bewoonde metropool. Na de inval van de islamitische Turken begon het christendom zich echter terug te trekken uit het hele gebied van het huidige Turkije. Nog in het begin van de vorige eeuw waren er meerdere miljoenen christenen in het Ottomaanse rijk. In het Turkije van president Erdoğan is er bijna geen enkele meer.

journalistenwatch

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
https://ejbron.wordpress.com/2019/05/20/wetenschappers-turkije-verantwoordelijk-voor-genocide-op-christenen/