Video! Theo Hiddema (FVD) is helemaal klaar met tuig-asielzoekers: ‘Sluit ze op!’

Het geduld van FVD-Kamerlid Theo Hiddema met asielzoekers, die de gastvrijheid van Nederland misbruiken om hier misdaden te plegen en mensen lastig te vallen, is definitief op. In een video-interview zegt het Kamerlid nu dat het tijd wordt om zogenaamde “veiligelanders” die rotzooi trappen gewoon op te sluiten.

Misschien niet geheel wat je zou verwachten, maar Theo Hiddema vindt de speciale privé-buslijnen voor lastige asielzoekers wel “grappig”, zo meldt hij vandaag in een interview met de onafhankelijke parlementaire journalist Ernst Lissauer. Het brengt volgens hem het “totale failliet van het asielbeleid” in de kaart, zo legt de voormalige advocaat uit. Maar verder? “Van de zotten!”

Voornamelijk omdat degenen die al terecht zijn gekomen in een ‘aso-azc’ allang in beeld zijn gekomen bij de politie vanwege het plegen van allerlei strafbare feiten. Diefstal, mishandeling en vernieling, zo somt Hiddema op. En na al die delicten kan direct tot een arrestatie worden overgegaan, want op alledrie de misdrijven staat voorlopige hechtenis. Van die bevoegdheden moet de politie maar eens wat vaker gebruik gaan maken, aldus Hiddema.

“Nooit gaat een officier eisen dat er voorlopige hechtenis wordt opgelegd. En als hij dat nu eens een keer wél deed… […] Maar als de officier er niet om vraagt, dan legt de rechter het meestal ook niet op. Maar dat is de ideale manier om van ze af te komen!

Want nu moeten we bedelen in Marokko en Algerije!”

Kortom, dit kabinet met de zogenaamde crimefighterpartijen VVD en CDA moet eens wat assertiever te werk gaan en ophouden met het pappen en nathouden. Maar ja, dat zeggen we inmiddels nu al zo’n 8 jaar. En luisteren? Dát is natuurlijk niet Ruttes specialiteit.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/04/video-theo-hiddema-fvd-is-helemaal-klaar-met-tuig-asielzoekers-sluit-ze-op/