Nigeria: Jihad tegen christenen!

  • Het huidige geweld, dat sinds begin 2017 is verergerd, “is ietwat anders, in die zin dat het een reeks gerichte aanvallen op christelijke gemeenschappen is die probeert om boeren weg te krijgen en land voor de veehouders af te pakken”. – Nathan Johnson, International Christian Concern, Regionale Manager voor Africa.

  • “Christenen in Nigeria worden in de twaalf noordelijke staten behandeld als tweederangs burgers. Daar wordt de shariawet toegepast. Zij worden op vele manieren het slachtoffer van de sharia. Christelijke meisjes worden ontvoerd en gedwongen te trouwen met islamitische mannen. Pastors worden ontvoerd voor losgeld. Kerken worden vernield of volledig vernietigd.” – Nathan Johnson.

  • De Nigeriaanse regering en de internationale gemeenschap … hebben vanaf het begin weinig gedaan om de situatie aan te pakken. Dit gebrek aan daadkracht is niet verwonderlijk: ze kunnen de wortels niet erkennen, namelijk de intolerante ideologie van de jihad. Als gevolg daarvan is het dodental van de christenen alleen maar gestegen – en zal waarschijnlijk exponentieel blijven groeien – totdat deze realiteit niet alleen wordt erkend maar ook aangepakt”.- Raymond Ibrahim, auteur en Midden Oosten expert.

https://nl.gatestoneinstitute.org/14233/nigeria-jihad-tegen-christenen