900 kerken in Nigeria Vernietigd door Boko Haram!

EN NEDERLAND HAALT NIGERIAANSE MIGRANTEN MASSAAL BINNEN! HOEZO NEDERLAND NIET SUÏCIDAAL?

https://www.trouw.nl/home/er-komen-opvallend-veel-nigeriaanse-migranten-naar-nederland~a4fa3feb/

CAN zei dat het “bloedbad” dat gevoerd wordt tegen christenen “niet toevallig” is, en betoogde dat aanhoudende aanvallen in zuidelijke Kaduna, Plateau, Benue en Taraba gemeenschappen laten zien dat Boko Harams oorlog tegen volgelingen van Christus, die begon in 2009, doorgaat in volle kracht.

Volgens  The Daily Post werden de opmerkingen gemaakt na de bijeenkomst van de Nationale Executive Council in Gusau, Zamfara State, met de voorzitter van de jeugdafdeling, Evangelist Musa Misal, die aandrong op de wederopbouw van meer dan 900 gesloopte kerken.

Christenen blijven het belangrijkste en constante doelwit van islamitische radicalen zoals Boko Haram en Fulani-militanten, zonder enige hoop ooit beschermd te worden of voor de autoriteiten om gerechtigheid te brengen,” zei ICC in een nota , refererend aan de Fulani herders, een aparte Islamitische radicale groep die naar verluidt meer dan  800 christenen en gematigde moslims gedood heeft in de laatste helft van 2016.

Nigeria’s bevolking van 180 miljoen is volgens de Amerikaanse Commissie voor Internationale Religieuze Vrijheid gelijk verdeeld tussen moslims en christenen en bestaat uit meer dan 250 etnische groepen. De overgrote meerderheid van de bevolking van Noord-Nigeria identificeert zich als moslim, en komt in de eerste plaats uit de etnische groep Hausa-Fulani.

Sommige vooraanstaande christelijke leiders, zoals CAN Chairman bisschop Diamond Emuobor, hebben gesuggereerd dat als er niemand is om christenen en hun kerken te beschermen, ze “een zwaard moeten kopen” en zichzelf gaan beschermen.

https://www.christianpost.com/news/900-churches-in-nigeria-destroyed-by-boko-haram-173879/?fbclid=IwAR2emOvdWAXiu9syHY6pG49PiO86FQdxa-hyrYKi7Ag2JpIZpAWVIyc3_-0