Complete redactie wijkblad in Apeldoorn stapt op om verbod op azc-publicaties!

Op het complex van GGNet aan de Deventerstraat komt een azc. Bovenaan op de foto is de Deventerstraat zichtbaar.

Op het complex van GGNet aan de Deventerstraat komt een azc. Bovenaan op de foto is de Deventerstraat zichtbaar.

De complete redactie van het Apeldoornse wijkblad de Wijkkijker is vanwege een curieuze reden opgestapt. Omdat er van de wijkraad Osseveld-Woudhuis geen artikelen meer over de komst van het azc aan de Deventerstraat geschreven mogen worden, hebben de tien schrijvers hun taken neergelegd.

Bij een gemiddeld wijkblad is het knip- en en plakgehalte vaak erg hoog. Niet bij de Wijkkijker, het buurtblad voor en Osseveld en Woudhuis. Zo stond daar afgelopen najaar een doorwrocht in artikel over de komst van een asielzoekerscentrum op het terrein van GGNet aan de Deventerstraat.  Dat er serieuze journalistiek bedreven wordt, valt echter niet bij iedereen in goede aarde.

Censuur

De wijkraad Osseveld-Woudhuis heeft namelijk besloten dat er – voorlopig – geen artikelen meer over het azc geschreven mogen worden. Deze vorm van censuur is de redactie compleet in het verkeerde keelgat geschoten. ,,De Wijkkijker komt al 27 jaar uit zonder sturing op de inhoud vanuit de wijkraad. Wij vinden dat dit zo moet blijven”, vertelt Gert-Jan Tamboer namens de redactie.

Of beter gezegd: de voormalige redactie. Want hij en de negen andere redactieleden hebben er een punt achter gezet. Definitief. ,, We hebben de wijkraad verschillende kansen geboden om door te gaan. Maar ze willen zich met de inhoud blijven bemoeien.’’

https://www.destentor.nl/apeldoorn/complete-redactie-wijkblad-in-apeldoorn-stapt-op-om-verbod-op-azc-publicaties~a1a66f25/?fbclid=IwAR3VdTYI0BTuxH2HVUCHHHQMf7Kro_QmpdjmrNdStLG1-SJ8rV8IgOevyTY

hollandistan