De EU-waanzin in een notendop!

Screenshot_97

Ik kreeg gisteren mijn stempas voor de EU verkiezingen en dacht nog eens na over dat EU-Europa. Juncker, die binnen de EU nog de scepter zwaait, is uit eigen land weg gepromoot na als premier in Luxemburg in opspraak te zijn gekomen over belastingontduiking van bedrijven die onder zijn bewind is begonnen. Luxemburg wilde hem kwijt en de EU werd een mooie afsluiting voor zijn carrière. Een man die als premier van Luxemburg over 350.000 inwoners de baas mocht spelen, werd zo baas over pakweg 500.000.000 inwoners van de EU. Dat dit schreeuwen om moeilijkheden is, lijkt mij zo logisch als twee en twee vier is. En een tweede soortgelijke dwaas staat klaar: Timmerfrans denkt/weet er voor te zijn geboren, God behoede ons.

Het is vergelijkbaar met de situatie dat bij een grote multinational met honderdduizenden werknemers de jongste bediende uit de postkamer, die tot dan toe enkel intern de post ophaalde en rond bracht, plots zonder enige kennis noch begeleiding tot president-directeur van dat bedrijf wordt benoemd.

Iedereen zal begrijpen dat dit volslagen idioot is, maar zoiets gebeurt regelmatig in de politiek. Hoe idioot dit ook mag zijn, een man als Juncker moest Europa gaan leiden, maar wist met de beste wil ter wereld niet waar te beginnen. De manier waarop de man handelt, bewijst dat hij een stuk onbenul is die daar niet op die plek had dienen te zitten.

Dat het hem in zijn bol is geslagen en hij zich gedraagt als een vorst is niet verwonderlijk. De man heeft een gigantische lading macht gekregen van het ene op het andere moment. Wie gaat daar wel goed mee om? Min of meer hetzelfde verhaal gaat op voor Merkel, die zich keizerin van Europa waant.

Lees hier verder: https://ejbron.wordpress.com/2019/05/05/de-eu-waanzin-in-een-notendop/

Door: “bozeoudeman”