Sinterklaas is boos!

Gouda – Sinterklaas is boos op de gemeente Gouda. Aanleiding is het herziene evenementenbeleid van de gemeente Gouda, waarin de intocht van de Goedheiligman, Pietenschool en alle overige activiteiten niet als volksfeest wordt gezien en daarvoor ook geen subsidie beschikbaar stelt. Geen Sinterklaas-intocht in Gouda zou volgens de organisatie ondenkbaar zijn.

De afgelopen jaren heeft de Stichting Sinterklaasintocht Gouda een kleine subsidie van de gemeente Gouda ontvangen. De afspraak was dat de subsidie binnen 3 jaar zou worden afgebouwd. In 2019 ontvangt de Stichting dus geen financiële bijdrage meer van de gemeente. De stichting is dus totaal afhankelijk van subsidies van het Ondernemers Fonds Gouda (OFG) en GoudaPot. “De gemeente heeft aangeboden te willen bemiddelen bij genoemde organisaties om subsidie beschikbaar te stellen,” stelt de Hoofdpiet. “Echter zowel het OFG als GoudaPot zijn autonoom en nemen hierin hun eigen beslissing. Dit betekent wederom dat De Stichting Sinterklaasintocht Gouda moet afwachten of er voldoende geld beschikbaar komt om de intocht te organiseren.”

RP: Waarom krijg ik het gevoel dat dit niets met de subsidie te maken heeft, maar met het zo veel mogelijk afschaffen ven religieuze feesten, om de horde moslim-immigranten niet te ‘beledigen’? 

https://www.goudsepost.nl/nieuws/algemeen/705553/sinterklaas-is-boos-?fbclid=IwAR097lLGWlPlcedR-Ei3hsmCxSOGoz4LLbRY9hCD9zz40lcovZff2cV3Kcw