FVD poldert zich naar het pluche in Zuid-Holland!

De Ware aard van het beestje…

De grootste partij in Zuid-Holland werkt nu twee weken ‘vol vertrouwen’ aan een coalitieakkoord met CDA en VVD.

Kopstukken van Forum voor Democratie (FvD) mogen elkaar dan naar het politieke leven staan, in de provincie wil Rob Roos, FvD-lijsttrekker in Zuid-Holland, zich hierdoor niet laten afleiden. Natuurlijk, Roos ‘zit niet te wachten op die problemen’. Maar tegelijkertijd heeft hij maar één doel voor ogen: als grootste partij de koers uitzetten voor de provincie met de meeste inwoners en de grootste economie van Nederland.

De perikelen aan de top en het bij ‘links’ omstreden imago van FvD zijn voor de politiek onervaren ondernemer juist een stimulans. Roos wil aantonen dat hij een coalitie kan smeden en een plek kan bemachtigen in Gedeputeerde Staten.

Sinds twee weken werkt hij met de VVD, na de Statenverkiezingen de tweede partij in de provincie, en het CDA aan wat ‘een nadere inhoudelijke verkenning’ is gaan heten. Zelf noemt Roos het een basis voor een mogelijk coalitieakkoord.

Vertrouwen winnen

Gemakkelijk zal het niet zijn, beseft hij. Omdat hij het Haagse provinciehuis is binnengelopen met een team nieuwe mensen, weten de andere partijen niet wat voor vlees ze in de kuip hebben. ‘We moeten laten zien wie we zijn’, zegt hij in een toelichting op de formatiegesprekken. ‘Dat vertrouwen moeten wij gewoon winnen. Daar gaan we ons best voor doen.

Lees hier het uitgebreide artikel:

https://fd.nl/achtergrond/1298960/fvd-poldert-zich-naar-het-pluche-in-zuid-holland?utm_source=nieuwsbrief&utm_campaign=fd-ochtendnieuwsbrief_#126;SYSTEM.CAMPAIGNID#126;_#126;SYSTEM.MAILID#126;&utm_medium=email&utm_content=20190501&s_cid=671