Haal geen IS-tijdbommen naar Nederland!

Lees hier het schokkende verhaal van een Nederlandse IS-bruid!

Moeder wil dat haar geradicaliseerde dochter en kleinkinderen in Syrië blijven

Na jaren van onzekerheid hoorde Maya Bolder dat haar dochter Mandy en haar vijf kleinkinderen, die sinds 2015 bij Islamitische Staat verbleven, nog in leven zijn. Maar Maya wil niet dat zij terugkeren naar Nederland. „Laat ze daar, het zijn tikkende tijdbommen. Bij aanslagen stonden ze er te juichen voor grote beeldschermen. Die kinderen werden vanaf hun zevende of achtste getraind voor de jihad, de oorlog. In Raqqa (de ’hoofdstad’ van IS – red.) gingen ze na het vrijdaggebed naar het plein om daar naar martelingen en onthoofdingen te kijken.”

Mandy vertrok vier jaar geleden, met haar Egyptische man Yasser, naar Islamitische Staat. Kennelijk mede onder invloed van haar streng islamitisch geworden echtgenoot, was zij als bekeerlinge in snel tempo geradicaliseerd. Op zeker moment ging Mandy alleen nog volledig gesluierd en met zwarte handschoenen aan naar buiten. Het contact met haar ouders verbrak ze.

Het vreemde is, zegt Maya Bolder (62), toen haar ex onlangs belde met het bericht dat hun dochter Mandy (32) en haar vijf kleinkinderen nog leven, voelde ze niets. „Geen blijdschap, geen verdriet. Waarschijnlijk omdat ik er al vanuit ging dat zij er niet meer waren. Vier jaar lang heb ik in angst geleefd dat we het bericht zouden krijgen dat onze dochter en haar gezin zijn omgekomen. Vier jaar, dag in dag uit, heb ik al het nieuws gevolgd, met deskundigen gepraat, alles op sociale media bijgehouden en alle filmpjes van slachtingen, aanslagen en executies gezien. Bewust. Uiteindelijk ging ik eraan kapot en besloot: ik wil er niets meer mee te maken hebben. Wie naar IS afreist, zoals Mandy, maakt zich net zo schuldig als die moordenaars. In onze harten hadden we al afscheid van haar genomen.”

Lees hier het hele artikel: https://www.telegraaf.nl/nieuws/3504046/haal-geen-is-tijdbommen-naar-nederland