Sri Lanka en de benarde situatie van Christenen wereldwijd!

Het geweld tegen christenen neemt toe in de wereld. Rond Pasen zijn er verschillende aanslagen geweest op kerken en christelijke gemeenschappen.

Bijzonder geschokt zijn we door de gebeurtenissen in Sri Lanka. Zeker 321 mensen vonden daarbij de dood, waaronder bezoekers van drie kerken die werden aangevallen door zelfmoordterroristen.
De mensen waren naar de kerk gekomen om Pasen te vieren, toen de bomgordels afgingen. Laten we hopen dat ze nu het eeuwig paasmaal vieren in de hemel.
De aanslagen werden uitgevoerd moslimextremisten van de groep National Thowheed Jamaath. Ook zijn er al verbanden gelegd met het internationale netwerk van IS.
Het zou gaan om een wraakactie voor de aanvallen op Moskeeën in Nieuw-Zeeland afgelopen maand. Deze werden uitgevoerd door een seculier iemand, maar voor extremistische moslims zijn ‘westerse mensen’ en ‘christenen’ ongeveer hetzelfde, en dus nemen ze nu wraak op christenen wereldwijd.

Zelfs het afbranden van de Notre Dame kan hiermee te maken hebben, al is dit nog niet duidelijk. Een op de Notre Dame gerichte webcam heeft vlak voor de brand een persoon op het dak vastgelegd, wat kan duiden op brandstichting. Er lijkt iets van een vlam zichtbaar te zijn, al zijn de beelden vaag.
Vandalistische aanvallen op kerken zijn aan de orde van de dag in Frankrijk en ook dreigementen richting de Notre Dame waren in de weken voorafgaand aan de brand al geuit vanuit extremistische hoek.

Islamisten op internet vierden feest toen ze de Notre Dame zagen branden.

We leven in een gevaarlijke wereld. Het is nodig dat christenen samenkomen om elkaar te steunen!

Michiel Hemminga, CitizenGO-team

https://www.citizengo.org/nl/