Politiek niet welkom zijn in je stad frustreert PVV’er Van Kesteren!

Zoals het onlangs in de Groninger gemeenteraad uit de hand liep, maakte PVV-voorman Ton van Kesteren tijdens een debat in Provinciale Staten nooit mee. Hoe kan dat?

Als nieuwkomer in de gemeenteraad van Groningen wordt Van Kesteren geconfronteerd met een nieuwe bestuurscultuur en een andersoortig politiek spectrum. In de stad gaat het in vergelijking met de provincie waar de PVV’er lid is van Provinciale Staten, wat meer ‘over links’.

Van Kesteren heeft in Groningen al min of meer te horen gekregen dat hij ongewenst is: jij hoort er niet echt bij. We zien jou niet zitten. De PVV’er voelt zich politiek niet welkom in de stad waar hij geboren en getogen is en van waarde wil zijn.

Vlam in de pan

Vorige week sloeg in de gemeenteraad van Groningen tijdens een debat over de rechten van LHBTI’ers de vlam in de pan. Burgemeester Den Oudsten meende na een woordenwisseling met Van Kesteren over het einde van zijn spreektijd te horen dat deze hem had uitgemaakt voor fascist. Dat bleek niet het geval.

Wat gebeurde er wel? Van Kesteren ging na de woordenwisseling met Den Oudsten onverstoorbaar verder met zijn betoog over ‘discriminatie, racisme en fascisme wat inmiddels is verworden tot politieke correcte dogma’s’.

Den Oudsten dacht dat dit op hem sloeg en schorste de raadsvergadering voor veertig minuten. De burgemeester gaf later toe dat hij de uitspraak van Van Kesteren ten onrechte persoonlijk opvatte en verkeerd had uitgelegd.

Lees hier verderhttps://www.dvhn.nl/groningen/Politiek-niet-welkom-zijn-in-je-stad-frustreert-PVVer-Van-Kesteren-24387686.html