Israël verwelkomt roep om vrede van een miljardair uit de Emiraten!

Khalaf Ahmad Al Habtoor: a man with good sense

“Samenwerking met Israël zal iedereen ten goede komen,” verklaarde Khalaf Ahmad Al Habtoor, terwijl hij Iran noemde als het echte gevaar voor de regio. Khalaf Ahmad Al Habtoor: een man met een gezond verstand!

Door Aryeh Savir, TPS:

Israël verwelkomde een oproep van een miljardair uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) om banden aan te knopen met de Joodse staat, terwijl Iran wordt aangeduid als de echte vijand.

Khalaf Ahmad Al Habtoor, een tycoon uit de VAE, riep de Golfstaten op om “vrede en samenwerking met Israël” te zoeken, zowel economisch als wetenschappelijk, en ook in landbouw en defensie.

Al Habtoor plaatste een video op Twitter waarin hij de Golfstaten opriep om vrede te verklaren en met Israël, terwijl hij benadrukte dat de grootste vijand Iran is en niet Israël.

“Er is geen behoefte aan complimenten en leugens voor onszelf,” zei hij, erop wijzend dat zelfs de meer dan twee miljoen “Palestijnen” het Israëlische staatsburgerschap hebben verworven en dat Jordanië en Egypte al de overstap hebben gemaakt.

“Waarom maken we geen vrede en zijn we duidelijk, in plaats van ons te verbergen en onduidelijk te zijn?” Vroeg hij. “Israël is geen vijand. De samenwerking ermee zal iedereen ten goede komen, “verklaarde hij.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken verwelkomde op zondag de uitnodiging en plaatste zijn clip op zijn officiële Twitter-pagina in het Arabisch.

“Israëli’s zijn geen vijanden en samenwerking met Israël zal goed zijn voor de regio”, verklaarde het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Israëlische journalist Shimon Aran prees ook de positie van Al Habtoor en beschrijft zijn enthousiasme voor normalisatie met Israël als ‘de stem van de rede’.

De Israëlische minister van Communicatie Ayoub Kara prees de verklaring van Al Habtoor en nodigde hem uit voor Israël.

https://worldisraelnews.com/israel-welcomes-emirate-billionaires-call-for-peace/?