’Haagse steker geheel ontoerekeningsvatbaar’

AMSTERDAM – Gedragskundigen die Malek F., de zogenoemde Haagse steker, hebben onderzocht, concluderen dat hij geheel ontoerekeningsvatbaar was toen hij op 5 mei in Den Haag op straat drie mensen neerstak. F. moet worden behandeld in een tbs-kliniek, op een afdeling voor patiënten met psychotische stoornissen, zeggen de deskundigen. Het gevaar voor herhaling is groot.

Dat bleek woensdag op een tussentijdse zitting in de strafzaak tegen de 32-jarige F., afkomstig uit Syrië. De politie schakelde F. na de steekpartij uit door hem neer te schieten. Kort daarvoor had F. drie willekeurige slachtoffers gestoken en ernstig verwond. Bij een van hen werd de halsslagader geraakt.

Terrorist of verwarde man?

De grote vraag in de zaak is of F. als terrorist of als verwarde man moet worden beoordeeld. Het Openbaar Ministerie (OM) beschouwt het geweld nog steeds als een terroristische daad, ondanks de conclusies van de deskundigen over F.’s psyche. „Hij had het plan te doden omdat hij vond dat niet-moslims gedood moesten worden”, aldus de officier van justitie. „Jihad was voor hem het aanvallen van ongelovigen.” Het OM baseert zich onder meer op afgeluisterde gesprekken die F. na zijn arrestatie met familieleden voerde.

Dit is te gek voor woorden! Sinds de ‘open grenzen’ worden wij overspoeld door terroristen en door hen gepleegde aanslagen! Als deze steeds als ‘verwarde mannen’ worden gekwalificeerd, zal Nederland binnenkort in de wereld als Risicoland moeten worden beschouwd!

‘Messentrekker Malek F. toont geen berouw’

Advocaat Knoester betwist dat F. terroristische motieven heeft gehad, maar wil daarover pas uitweiden tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, die gepland staat voor 21 en 24 juni. De betrokken psychiater en psycholoog zullen tijdens het proces als getuige-deskundige worden gehoord.

F. heeft inmiddels een excuusbrief geschreven, waarin hij spijt betuigt voor zijn daden. Volgens Knoester heeft F. „verschrikkelijk veel spijt” en denkt hij veel aan de gebeurtenissen.

 BEKIJK OOK:  Politie mocht Haagse steker Malek F. neerschieten 

https://www.telegraaf.nl/nieuws/3422629/haagse-steker-geheel-ontoerekeningsvatbaar

RP: en hier lopen nog honderduizenden van dit soort ‘gestoorde’ terroristen rond die waarschijnlijk geen gevangenisstraf krijgen maar wel alle psychische hulp! Dit is te gek voor woorden!