Terroristisch Iran

De Israëlische Premier Benjamin Netanyahu reageerde enthousiast op de aankondiging dat de VS de Iraanse revolutionaire garde een “buitenlandse terroristische organisatie” had genoemd

Netanyahu zei: “We zullen op alle mogelijke manieren blijven samenwerken tegen het Iraanse regime dat de staat Israël, de Verenigde Staten en de wereldvrede bedreigt.”

Bestuursambtenaren hebben gezegd dat deze stap Iran verder zal isoleren en duidelijk zal maken dat de VS de voortdurende steun van Iran voor terreurgroepen en anderen die het Midden-Oosten destabiliseren, niet zal tolereren. De aanduiding wordt geleverd met sancties, waaronder het bevriezen van bepaalde bezittingen en een verbod op Amerikanen die zaken doen met de groep.

Trump legde uit dat de beweging “de realiteit erkent” dat Iran een door de staat gesponsorde aanhanger van terrorisme is en dat de Garde een actieve deelnemer is.

Iran voert de doodstraf uit en wordt hierom bekritiseerd door Human Rights Watch. Dit doet het land niet alleen voor volwassenen maar ook kinderen van 15 of ouder kunnen de doodstraf krijgen. Nergens ter wereld worden zoveel kinderen bestraft met de doodstraf als in Iran. Executies worden ook weleens in het openbaar uitgevoerd!

Ondertussen zegt de Supreme National Security Council van Iran dat het het Centrale Commando van de Verenigde Staten, ook wel bekend als CENTCOM, en al zijn strijdkrachten als terrorist heeft aangewezen en de VS bestempelde als een ‘voorstander van terrorisme’.

https://unitedwithisrael.org/