Juncker: Orbán is mensen-vijandig, omdat hij migratie afwijst

De vertrekkende voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, sprak er op de Italiaanse publiekrechtelijke televisie over dat de antimigratiepolitiek van Orbán hem niet bevalt, omdat de afwijzing van de massale immigratie wat betreft de Luxemburgse politicus als overdreven nationalisme en buitenlander-vijandigheid geldt.

In verband met de in mei plaatsvindende verkiezingen voor het Europees Parlement verraadde Juncker: “Het zou hem zeer verontrusten dat de Hongaarse minister-president tendeert naar de kant van het nationalisme, politiseert tegenover vreemdelingen, hen afwijst. Hij zou de zielige ongelukkigen niet opnemen. Ik daarentegen wijs iedere vorm van buitenlander-vijandigheid af”, deelde Jean-Claude Juncker mee. Volgens hem zou het door Orbán vertegenwoordigde nationalisme onvermijdelijk tot oorlog leiden.

Jean-Claude Juncker bracht zijn bezorgdheid tot uitdrukking wegens de economische situatie van Italië. “De EU ondersteunde Italië tenminste met € 1 miljard. Misschien was de Europese solidariteit onvoldoende, maar we hebben al het mogelijke gedaan”, verklaarde Juncker.

De vertrekkende voorzitter van de Europese Commissie wordt vandaag door de Italiaanse minister-president Giuseppe Conte en dinsdag door president Sergio Mattarelle ontvangen. Jean-Claude Juncker zal ook de voormalige president Giorgio Napolitano ontmoeten, maar in zijn programma is noch een ontmoeting met Luigi di Maio van de Vijfsterrenbeweging noch met Matteo Salvini van de LEGA gepland.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

https://ejbron.wordpress.com/2019/04/08/juncker-orban-is-mensen-vijandig-omdat-hij-migratie-afwijst/

RP: Orbán is NIET mensen-vijandig, maar  parasieten- en criminelen-vijandig!