Nieuwe namen ministeries kosten miljoenen!!

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heet inmiddels Justitie en Veiligheid!

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heet inmiddels Justitie en Veiligheid

DEN HAAG – Het veranderen van namen van ministeries en het opnieuw verdelen van de taken tussen de departementen kost het huidige kabinet naar schatting zo’n 31,7 miljoen euro. Alleen al het feit dat de naam van het Ministerie Justitie en Veiligheid is omgedraaid, kost al twee miljoen.

Met de operatie ’naam omdraaien’ zijn ambtenaren overigens al twee jaar bezig.

Zo hebben alle 150 cellenbusjes voor gevangenentransport stickers gekregen met de nieuwe naam: 13.650 euro. Ook lesmateriaal voor medewerkers van gevangenissen is aangepast: 12.300 euro.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Auditdienst Rijk, onderdeel van het ministerie van Financiën, meldt de Volkskrant.

Nieuwe namen

Met de komst van het kabinet-Rutte III kregen enkele ministeries een nieuwe naam. Een deel van de departementen kreeg er nieuwe taken bij, andere ministeries moesten juist taken afstoten.

Het meeste geld, 26 miljoen, komt voor rekening van het in 2017 opgerichte ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Dit ministerie bestond tot 2010, in de periode tot 2017 waren deze taken ondergebracht bij het ministerie van Economische Zaken.

Mailadressen

Omdat de namen van de ministeries telkens veranderen, moeten kennelijk ook de mailadressen van de ambtenaren worden aangepast. Dat kost alleen al miljoenen. Dit probleem zou nul euro kosten als alle ambtenaren @rijksoverheid.nl als mailadres zouden hebben. Nu zijn van alle ambtenaren van Justitie en Veiligheid de adressen aangepast van @minvenj naar @minjenv.

Klimaat

Sinds het woord Klimaat is toegevoegd aan het ministerie van Economische Zaken, wordt daar ook hard gewerkt aan aanpassing. Alle enveloppen die nog aanwezig zijn, worden door de printer gehaald om het woord Klimaat erbij te drukken.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/3379662/nieuwe-namen-ministeries-kosten-miljoenen?fbclid=IwAR0F9QPHIvXkHZtdPMU0vZK3QT63DfZhGJ-mz_HWAMI-bp9XpKpvC3UcORg

WIE DENKEN JULLIE WIE DEZE IDIOTERIE MOET BETALEN?Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst