VVD nu fors kleiner dan FVD: de partij van Baudet stoot door naar 27 zetels!

(Door: Teunis Dokter)

De wekelijkse peilingen zijn binnen en Maurice de Hond (Peil.nl) ziet een structurele verschuiving in het politieke landschap. Waar in het verleden twee grote blokken op rechts en links waarneembaar waren, namelijk CDA en VVD ter rechterzijde en PvdA ter linkerzijde, daar vormen zich nu drie grote blokken in de politiek. En dat derde grote blok heeft iets te maken met de opkomst van FVD…

Volgens Maurice De Hond ‘kan de concurrentie tussen VVD en CDA aan de ene zijde en tussen GroenLinks en PvdA aan de andere zijde ertoe leiden dat FVD bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen de grootste wordt’. En als we de peilingen van vandaag erbij pakken dan lijkt die kans zeker aanwezig. FVD is de grootste partij (27) met een voorsprong van 4 zetels op de VVD (23). Maar laten we niet te vroeg juichen, want de verkiezingen zijn nog ver!

Het is nu bijna twee weken geleden dat de Provinciale Statenverkiezingen waren en in plaats van een adempauze zien we dat de verschuivingen doorzetten. De VVD verliest deze week geen zetels, maar is haar titel ‘grootste partij’ definitief kwijt. Want die vier zetels achterstand op FVD maakt Mark Rutte niet zo 1,2,3 goed.

Lees verder>>>
DDS

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/peilingen-fvd-nu-fors-groter-dan-vvd-stoot-door-naar-27-zetels/