Viktor Orbán: Migratie is kwestie die over het lot van de 21e eeuw beslist

orban1

Door: Krisztina Koenen – Vertaling: E.J. Bron

“Heeft een land het recht om nee te zeggen?”. De Hongaarse minister-president Viktor Orbán ziet in de migratiekwestie een fundamenteel conflict tussen de West- en Midden-Europese landen en hoopt op hulp van Italië tegen het multiculturalisme van West-Europa en de Duitse immigratiepolitiek.

Met dit motto organiseerde de Mathias Corvinus Universiteit in Boedapest van 22 tot 24 maart een conferentie over migratie. Aan de zowel wetenschappelijk als politiek hooggeplaatst bezette conferentie namen o.a. de islam-kritische vrijheidsactiviste Ayaan Hirsi Ali, de Britse migratiecriticus Douglas Murray, de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy en de voormalige Tsjechische minister-president en president Václav Klaus deel.

Eerst stelde Orbán de vraag hoe het komt dat Hongarije, hoewel het een klein, bijna onbelangrijk land is, dermate in het middelpunt van de ruzie rondom de migratie terechtgekomen zou zijn. In werkelijkheid zou deze toestand onnatuurlijk zijn, maar hij zou niet zelf zijn gekozen door Hongarije.

Ter afsluiting van de conferentie sprak de Hongaarse minister-president Viktor Orbán. Hij legde zijn voorbereide toespraak aan de kant en schetste nog eenmaal het standpunt van Hongarije in de kwestie van de migratie. Hij gaf een dramatische inschatting van de bedreiging van Hongarije in de EU, distantieerde zich van het multiculturalistisch wereldbeeld van West-Europa, en deed uiteindelijk een voorstel hoe na de Europese Parlementsverkiezingen de lidstaten de competenties op de terreinen grensbewaking en migratie weer in hun nationale verantwoordelijkheid terug zouden kunnen krijgen van de Europese Commissie.

Lees hier het hele artikel:

https://ejbron.wordpress.com/2019/03/31/viktor-orban-migratie-is-kwestie-die-over-het-lot-van-de-21e-eeuw-beslist/