VVD’ers: ‘Tijdperk Rutte loopt ten einde’!

2019-03-15 15:12:11 DEN HAAG – Persconferentie premier Rutte na afloop ministerraad Minister-president Mark Rutte tijdens de persconferentie na afloop van de ministerraad. ANP MARTIJN BEEKMAN

Na interviews met 169 lokale VVD’ers stelt de NRC Next vast dat twee derde van de lokale bestuurders van oordeel is dat het tijdperk Rutte op zijn einde loopt. Zij zijn voorstander van ‘een frisse wind’ en ‘vers bloed’.

NRC benaderde 283 actieve VVD’ers buiten het Binnenhof – gemeenteraadsleden, Statenleden, gedeputeerden, burgemeesters en wethouders – over de toestand van hun partij; de koers, het klimaatbeleid én het leiderschap. 169 wilden meewerken.

Opvolger

Velen van hen vrezen het ‘Balkenende-scenario’, die achteraf gezien één termijn te lang doorging en bij de verkiezingen de helft van de CDA-kiezers zag vertrekken waardoor het aantal zetels werd gehalveerd. Negen van de tien VVD’ers die aan het woord kwamen zijn zeer te spreken over Klaas Dijkhoff, als een ‘man van het volk’ die duidelijke taal spreekt. Dijkhoff wordt dan ook het vaakst genoemd als mogelijke opvolger van Rutte.

ANP

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2019/vvders-tijdperk-rutte-loopt-ten-einde/