Kijk: 40 asielzoekers met elkaar op de vuist!

Een heftige massale vechtpartij, naar verluidt tussen 40 mannen van voornamelijk Turkse en Afghaanse afkomst, werd op een treinstation in de stad Rastatt op beeld vastgelegd.

Het incident vond plaats op zaterdagavond rond 18.00 uur en was het tafereel van twee partijen asielzoekers die elkaar op het treinstation gewapend met verschillende wapens aanvielen, waaronder metalen stangen.

De lokale politie zei dat het geschil tussen de twee groepen al een tijdje aan de gang is en dat de vorige dag een groep jonge Turkse mannen een groep Afghaanse asielzoekers met vuisten en knuppels had geslagen.

De rechercheurs zeggen dat toen de agenten op de plaats aankwamen slechts vier Afghanen achtergebleven waren, drie van hen gewond, maar geen van hen koos ervoor om formele aanklachten tegen hun aanvallers te in te dienen.

De oorzaak van de problemen tussen de twee groepen blijft onduidelijk, aldus de politie. Een woordvoerder zei dat de ondervraagden “terughoudend waren met informatie” en dat de kwestie nog steeds wordt onderzocht.

Bron: Gewaltexzesse im Rastatter Bahnhofsviertel