Filippijnen: Christenen afgemaakt en kerken opgeblazen!

Op zondag 27 januari pleegden extremistische moslims een bomaanslag tijdens de mis in een katholieke kathedraal op de Filippijnen. Ten minste 20 mensen werden gedood en 111 gewond.

Om kwart voor negen ’s ochtends werden binnen één minuut twee explosieven tot ontploffing gebracht in of nabij de kathedraal van Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel in Jolo. Volgens de Associated Press:

“Na de eerste explosie was de grote zaal bezaaid met gebroken houten kerkbanken en vensterglas, en de tweede bom slingerde menselijke lichaamsdelen en puin over het plein voor de kathedraal van Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel, aldus getuigen.”

Foto’s op sociale media toonden menselijke lichamen en lichaamsdelen die over de straat verspreid lagen, voor de deur van de kathedraal. De dienstdoende priester, pastoor Ricky Bacolcol, “was nog steeds in shock en kon niet praten over wat er gebeurde”, zei een collega.

Na de ontploffing van de eerste bom haastten soldaten en agenten die voor de deur op wacht stonden zich de kathedraal in, en op dat moment ging de tweede bom af. Vijftien van de gedoden waren burgers, vijf waren militairen en 90 van de gewonden waren burgers.

Hoewel de Filippijnen overwegend christelijk (voornamelijk katholiek) zijn, is ongeveer 24% van de bevolking van de zuidelijke Filippijnen, ook bekend als Mindanao, moslim. Al tientallen jaren voeren islamitische separatistische groeperingen een terreurcampagne van bomaanslagen, verbrandingen en onthoofdingen (waaronder twee Canadese mannen) – die naar schatting zo’n 150.000 mensen heeft gedood.

Zoals de meest recente aanval aantoont willen sommige separatisten een religieuze staat – gemodelleerd naar de voormalige Islamitische Staat in Irak en Syrië – waar de zwaarste dictaten van de sharia worden opgelegd, kerken verboden, christenen onderworpen, en seksslaven openlijk verkocht.

Werelds grootste Volksvernietigers

En de Europese machthebbers hebben onze grenzen Wagenwijd geopend voor onze eigen Volksvernietigers!

https://nl.gatestoneinstitute.org/13973/filippijnen-christenen-afgemaakt