HET DODELIJKE MIDDEN OOSTEN!

Door de opkomst van de islam kreeg het Midden-Oosten in korte tijd een cultuur, religie en een identiteit ten opzichte van Europa en Afrika die het in de 21e eeuw in grote lijnen nog steeds heeft. Na de komst van de islam, in de 7e eeuw na Christus, wordt dit gebied grotendeels door deze wereldreligie getempeld, hoewel er ook nog andere culturen en religies (bijvoorbeeld de Kopten in Egypte), zijn.

Het Midden-Oosten kende in deze periode een grote culturele bloei. Waar Europa na de val van het Romeinse Rijk in een diepe crisis kwam, met een dalende bevolking, invasies en opkomende armoede, kwamen steden als Alexandrië, Basra, Damascus en vooral Bagdad tot grote bloei. De bevolking van deze steden groeide en op gebieden als literatuur, architectuur, geneeskunde en wetenschap kwam de regio mijlenver voor te liggen op Europa!

Het Arabisch, de taal van de Koran, werd de lingua franca van het Midden-Oosten. Het geloof in één leider of kalief, zowel religieus als wereldlijk, leidde tot de vorming van het kalifaat. In deze tijd verklaarden de Arabische moslims de oemma, één land voor alle moslims, als een (religieus) ideaal te zien.

HOE IS HET MOGELIJK DAT EEN VOLK, DAT QUA CULTUUR EN WETENSCHAP ZO SUCCESVOL IS, OOK ZO DODELIJK KAN ZIJN?

https://npofocus.nl/collectie/5/midden-oosten

https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_het_Midden-Oosten

WAAROM ACCEPTEERT MEN ELKAARS LEEFWIJZE, ELKAARS CULTUUR, ELKAARS TAAL MAAR NIET ELKAARS RELIGIE?