Moslimlanden willen concrete maatregelen tegen islamofobie!

De moslimlanden hebben de internationale gemeenschap vrijdag opgeroepen om ‘concrete maatregelen’ te nemen tegen islamofobie. Dat is verklaard op een bijeenkomst van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS) in Istanboel.

De OIS werd samengeroepen naar aanleiding van de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, waarbij een week geleden vijftig moslims om het leven kwamen.

Volgens een mededeling die na de bijeenkomst verspreid werd, moeten de maatregelen in de strijd tegen de islamofobie ‘concreet, exhaustief en systematisch’ zijn.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan had op de top ook al een pleidooi gehouden voor maatregelen tegen ‘de opgang van de islamofobie’. ‘De mensheid moet de toenemende haat tegen de islam bestrijden op dezelfde manier waarop ook het antisemitisme na de Holocaust werd bestreden’, zo klonk het.

De Nieuw-Zeelandse minister van Buitenlandse Zaken, Winston Peters, was eveneens aanwezig in Istanboel. Hij gaf er onder meer uitleg over de manier waarop de regering op de aanslag reageerde. Hij benadrukte dat de Nieuw-Zeelandse politie het grootste onderzoek uit haar geschiedenis heeft opgestart en dat de dader voor de rest van zijn leven eenzaam in de cel zal doorbrengen.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20190322_04274579?utm_source=twitter&utm_medium=dlvr&utm_campaign=twitterfeed

RP: Ik spreek geen enkel geweld goed, maar ik ben ook tegen het meten met 2 maten! Als het Westen stopt met geweld tegen de islam, zal eerst de Islam hún terroristische aanslagen in het westen moeten staken! Dit moet van beide kanten komen en worden gerespecteerd!