NEDERLAND WORDT STEEDS MEER ONVEILIGER!

ANGST IN ROTTERDAM: ’Durf kind niet buiten te laten spelen’

Bewoners van de Oranjeboomstraat in Rotterdam zijn de schietpartijen, waarbij woensdagavond zelfs een dode viel, zat. „Het begint nu echt eng te worden”, zegt bewoonster Liesje Mathilda. „Op 11 maart was het ook al raak. Ik durf mijn kinderen niet meer buiten te laten spelen.”

Even voor half elf ’s avonds werd een 46-jarige man onder vuur genomen. Zeven kogels werden op het slachtoffer, dat geen vaste woon- of verblijfplaats had, afgevuurd. Eén kogel raakte de man dodelijk in zijn borst. De man rende nog weg, maar zakte even verderop in elkaar.

Ook de politie tast nog in het duister over de achtergronden van de dodelijke schietpartij. De recherche is op zoek naar camerabeelden en getuigen. Er is nog geen duidelijk spoor van de schutter.

AMSTERDAM: Bloedige steekpartij Albert Cuypmarkt gefilmd

Zaterdag werden twee mensen neergestoken op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Het gaat om een Joodse vader en zoon, werkzaam als meubelverkopers. Beide slachtoffers waren in levensgevaar en zijn in het ziekenhuis behandeld. De verdachte is aangehouden, in zijn woning werd door de politie een lang steekwapen aangetroffen.

De steekpartij in Amsterdam afgelopen zaterdag op de Albert Cuypmarkt, waardoor twee mensen zwaargewond raakten, werd gepleegd door een ernstig geradicaliseerde persoon die korte tijd geleden vanuit het Midden-Oosten naar Nederland is teruggekeerd. Dat meldt het advocatenkantoor Loonstein, dat een van de twee gewonden bijstaat.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/3332207/angst-in-rotterdam-durf-kind-niet-buiten-te-laten-spelen

https://www.telegraaf.nl/video/3330278/bloedige-steekpartij-albert-cuypmarkt-gefilmd

RP: Europa wordt qua onveiligheid het tweede Midden-Oosten!