Hoe Baudet als een komeet kon winnen!

opstand.burgers

Opstand van de Burgers

door Syp Wynia

Voor YouTube maakte ik in de studio van Café Weltschmerz een extra aflevering van Wynia’s Week. Met een pleidooi voor een herwaardering van het Deense Model: gedogend meeregeren van partijen als Forum. Want steeds grotere groepen burgers en hun volks

vertegenwoordigers uitsluiten van meeregeren, dat is niet zoals democratie bedoeld is. Bovendien moeten de antennes aan het Binnenhof eindelijk beter worden afgesteld. Niet alleen richting Brussel, Shell of klimaat, maar in de eerste plaats op de inwoners van Nederland. Kijken!

Forum heeft de winst vooral te danken aan weglopers van de VVD, maar meer nog van kiezers die eerder PVV stemden. Blijkens onderzoek van Maurice de Hond zijn de nieuwe kiezers van Forum iets meer man dan vrouw, zitten ze vooral in de leeftijdscategorie 35-64 jaar, is het opleidingsniveau relatief veel midden en laag en zijn het bovengemiddeld middeninkomens die op Baudet c.s. hebben gestemd. Het zijn ook relatief veel niet-kerkelijken of (ex-)katholieken die op Forum hebben gestemd, waarmee de trend wordt bevestigd dat (ex-)katholiek Nederland bepalend is voor de richting die de Nederlandse politiek in slaat.

Forum lijkt mede zo groot te kunnen worden omdat niet alleen in Nederland een neiging tot re-nationalisering bestaat, tegen de kosmopolitische trend tot machtsoverdracht naar Brussel en de Verenigde Naties. Het migratiepact van Marrakesh – ondersteund door het grootste deel van de Tweede Kamer – werd voor Forum juist een mikpunt. Die onconventionele, maar zeer inhoudelijke oppositie bracht Forum de winst bij de Statenverkiezingen van 20 maart 2019.

Zoals Baudet ook – al zat daar de laatste weken een beetje beweging in – ook een zeer uitgesproken standpunt inneemt qua Europese Unie: Nederland moet er uit. En qua immigratie dient het Australische model overgenomen: wie een bijdrage kan leveren mag eventueel Nederland in, anders niet. En in het algemeen: Nederland – en de westerse beschaving in het algemeen – moet ophouden aan zelfbeschuldiging en wegcijfering te doen.

Bij het debuut in de Statenverkiezingen en de Eerste Kamer meteen de grootste partij van het land – het is nog nooit vertoond in Nederland. Forum voor Democratie van Thierry Baudet, Henk Otten en Theo Hiddema bestaat amper drie jaar, werd zowel aan het Binnenhof als op de Hilversumse zenders voortdurend gehoond, maar werd door de kiezers naar de top van de Nederlandse politiek gehesen. In een paar provincies èn in Rotterdam werd Forum de grootste. Het politieke bedrijf kan niet meer om de nieuwkomer heen, op straffe van verder oprukken van de partij van Baudet, te beginnen bij de verkiezingen voor het Europese parlement op 23 mei.

De VVD wist zich bij de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019 wonderwel te handhaven, al behaalde de partij van Mark Rutte de slechtste score in de Staten sinds 1970. Maar de andere klassieke bestel-partijen (CDA, PvdA) deden het veel slechter en ook regeringspartij D66 moest fors incasseren. De traditionele regeerpartijen slinken samen al sinds 1989. En nog nooit waren als ‘rechtspopulistisch’ betitelde partijen (Forum plus PVV) zo groot, met steun van meer dan een vijfde van de kiezers. De PVV verloor overigens, evenals de SP.

https://www.sypwynia.nl/hoe-baudet-als-een-komeet-kon-winnen/

RP: Dit betekent concreet dat het Nederlandse volk hiermee heeft aangegeven GEEN (linkse) regering meer te willen aanvaarden, die hen  volkomen negeert en die hun land en hun toekomst in groot gevaar brengt!

Lees ook: https://ejbron.wordpress.com/2019/03/21/denk-haalt-0-zetels-in-de-eerste-kamer-minder-haat-meer-vrijheid-democratie/