Feynman en/of Feiten – Het paard van Marrakesh

Vroeger praatte men in de kroeg over politiek, nu is het minister Ingrid van Engelshoven die zich mengt in de kroegpraat van Johan Derksen.

Artikel 93, 94 en 95 van onze grondwet stellen dat internationale verdragen boven onze wetgeving gaan. Een premier kan met een simpele natte handtekening delen van ons wetboek veranderen in een dode letter. Zonder debat, zonder parlementaire instemming, zonder handtekening van de Kroon. Hier heeft een Hollandse politicus de absolute macht van een despoot.

De minister van Emancipatie twitterde dat ze de strijd iedere dag wilde voortzetten. Dat is helaas meer een felle discussie geworden met een lompe bondgenoot. Waardoor het onderwerp meer beladen wordt. Ze klinkt goed, maar dat grote deugen heeft een averechts effect. Hoe meer ruzie, hoe meer angst en hoe hoger de drempel wordt.

Ze dicteerde hoe hij moest denken, wat hij mocht uiten en of RTL zoiets zou moeten uitzenden. Mevrouw is kennelijk niet op de hoogte van Artikel 7 van de grondwet. Het is een tekenend voorbeeld hoe politici bevangen zijn door beeldvorming, in plaats van beleid.

Ze verkeerde in goed gezelschap van haar collega’s, die zich op vergelijkbare onbevangen wijze inzetten voor de emancipatie van de illegale migrant. Het vrije verkeer van personen waar London tegen iedere prijs afstand van probeert te doen, probeert de VN over de globe uit te rollen. Dan wordt het tijd om op te letten…

Rond het migratiepact van Marrakesh zagen we aan het ene kant een premier die al wilde tekenen, en aan de andere kant een minister die toch maar voor de vorm een juridische analyse liet maken. Niet uit zichzelf, maar na Kamervragen. Waarom was die analyse niet beschikbaar voor het initiële kabinetsstandpunt? Het resultaat is een inlegvelletje met een doelredenering.

Rutte tekent een document omdat het toch niet bindend is. Dit is al een paradox, als die handtekening waardeloos is, zet deze dan niet. Daarnaast is het onzin om uit het hele verdrag een zin te pakken die je aanstaat om daarmee het hele document te aanvaarden. Dat verklaart ook de lengte van de proza van de VN, voor iedereen wat wils.

Deze migratiegolf is het nieuwe kolonialisme. Niet alleen importeert het Westen goedkope grondstoffen in ruil voor oorlogen en wapentuig, maar rooft net zoals vroeger menselijk kapitaal. Het opheffen van grenzen lijkt barmhartig, maar een verder overschot aan arbeid geeft binnen de EU alleen maar meer getto’s met structurele jeugdwerkeloosheid.

Migreer geen mensen, maar kennis!

https://www.geenstijl.nl/5145112/feynman-en-of-feiten-het-paard-van-marrakesh/