Schokkende Peilingen! Monsterverlies voor Rutte, FvD en PVV groeien!

PVV DE HOOGSTE IN DE PEILINGEN!

PVV-voorman Geert Wilders hangt de vlag buiten, want na jarenlang campagne voeren tegen de islam lijkt hij Nederland langzaam zijn kant op te krijgen. Of heel het land nu massaal op de PVV gaat stemmen valt te betwijfelen, maar er begint zich een consensus te vormen dat de islamitische en de Nederlandse cultuur niet met elkaar te vereenzelvigen zijn. Wilders liet het peilen door Maurice de Hond, en vond cijfers die bij links ongetwijfeld zullen inslaan als een bom.

Volgens Maurice de Hond ontvouwt zich in de politiek het scenario waar hij een decennia eerder al voor waarschuwde in het artikel ‘veenbrand’. De brand zou volgens De Hond lange tijd onder de radar hebben gesmeuld en de ‘vlammen slaan nu uit’. Daarmee verwijst hij naar de electorale fragmentatie van het kieslandschap. De drie traditionele partijen VVD, CDA en PvdA waren 16 jaar geleden nog goed voor 98 zetels, acht jaar later waren dat er nog 80 ‘en nu staan ze op 45′.

Dit is volgens De Hond problematisch vanwege de mogelijke instabiliteit wanneer er moet worden gezocht naar meerderheden.

De grote partijen verloren dus flink afgelopen decennia. De burger is duidelijk ontevreden over de prestaties. En die trend zet zich deze week gewoon voort. Dat de coalitie nu in één week drie zetels verliest lijkt te wijten aan het geblunder met de energienota. Zo bleken de uitspraken van het kabinet onbetrouwbaar en blunderden ze dezelfde week ook met gegevens van het KNMI. De kiezer rekent nu af met het geblunder en de coalitie verliest in één week 3,9% steun!

Wat betreft de stijging van de energiekosten denken kiezers dat het kabinet opzettelijk een fout heeft gemaakt. En het gaat hierbij om ruim 60% van de kiezers! Vooral 50Plus, FvD, SP en PVV kiezers geloven in een zogenaamd ‘energienota complot’. Premier Rutte liet weten ‘te balen van de verwarring’, maar biedt de gedupeerde burgers geen compensatie aan. Als er dan een compensatie vanuit het kabinet zou worden geregeld dan zien de kiezers het liefst een verlaging van de energiebelasting. Dat laatste zou zeker zoden aan de dijk zetten: Nederland staat in de Europese top vijf energiebelastingen.

Ruim 72% van de kiezers stelt dat het vertrouwen in de regering door de fouten is gedaald. Vooral CDA- en D66-kiezers lijken teleurgesteld ruim ~65% van hun kiezers is het met de stelling van De Hond eens.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/02/peilingen-monsterverlies-voor-rutte-3-zetels-terwijl-fvd-en-pvv-groeien/

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/02/schokkende-nieuwe-peiling-van-de-pvv-63-nederlanders-zegt-islam-past-niet-bij-ons-land/