Jeugdzorg heeft plan IS-kinderen klaar!

NEDERLAND NIET MEER VOOR DE NEDERLANDERS! 

Het gaat om moeders met hun kinderen. Vaders zijn ‘uit beeld’. Als ze uit IS-gebied naar Nederland terugwillen, kan dat. „Makkelijk is dat niet”

HOLLANDISTAN

De Raad voor de Kinderbescherming zegt er klaar voor te zijn: de terugkomst van Nederlandse kinderen uit voormalig IS-gebied in Syrië of Irak. In 2017 vroegen de ministeries van Justitie en Veiligheid en van VWS aan de Raad een terugkeerplan op te stellen voor de kinderen van ‘uitreizigers’ naar oorlogsgebieden. Uitvoering van dat plan lijkt dichtbij: IS is zo goed als verslagen, en de VS vragen Europese landen ‘hun’ IS-strijders terug te laten keren en te berechten.

Er zijn „ten minste 175 kinderen” van Nederlandse uitreizigers, aldus de AIVD. Over 75 van hen ontbreekt informatie; niet uitgesloten is dat sommigen niet meer leven. De overige honderd kinderen heeft de Raad voor de Kinderbescherming in beeld, zegt beleidsadviseur radicalisering bij de Raad, Karien Bruurs. Van hen is 80 procent onder de vijf jaar oud – grotendeels dus geboren in Syrië of Irak na het uitreizen van de ouders. Vaders zijn meestal uit beeld: mogelijk zijn ze omgekomen, mogelijk zijn ze aan het strijden. „Voorzover bekend”, zegt Bruurs, „zijn al die kinderen bij hun moeder.” Hoe ziet zo’n terugkeer er voor de kinderen uit?

Bereiken zij een Nederlands consulaat, dan volgt een identiteitscheck om vast te stellen dat ze Nederlands zijn. Er kan ook een dna-test worden afgenomen, om te controleren of de kinderen echt van de moeder zijn. De kosten van de dna-test, 275 euro, komen – vroeger of later – voor rekening van het gezin: dat de aanvrager betaalt is gangbaar bij zo’n test, aldus een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Het resultaat van de dna-test duurt „in de regel enkele weken”, zegt de woordvoerder. Is de moeder Nederlands en zijn de kinderen de hare, dan worden de drie op het vliegtuig naar Schiphol gezet.

NOG EVEN DAN IS ER GEEN PLAATS MEER VOOR HET NEDERLANDSE VOLK!

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/19/jeugdzorg-heeft-plan-is-kinderen-klaar-a3654653?utm_source=SIM&utm_medium=email&utm_campaign=Vandaag&utm_content=&utm_term=20190220