“WE ZULLEN JULLIE VERVANGEN!”

Vervolging van Christenen in Islamitische landen, december 2018

door Raymond Ibrahim

Saudi-Arabië, Amerika’s goede vriend en bondgenoot, slaagde er niet in haar belofte na te komen om extremistische inhoud – die vijandigheid en geweld tegen religieuze minderheden bevordert – te elimineren uit het curriculum van het schooljaar 2018-19.

“Voorbeelden hiervan zijn het vernederen van niet-moslims en het aanmoedigen van jihad tegen hen.De uitvoering van afvalligen is voorgeschreven en kinderen worden aangemoedigd om niet te associëren met niet-moslims. Saoedi-Arabië blijft deze boeken niet alleen in eigen land gebruiken, maar exporteert ze naar andere delen van het Midden-Oosten. ” – Rapport van International Christian Concern, 1 december 2018.

Pakistan: Britse autoriteiten besloten een Christenman terug te sturen naar Pakistan, waar hij eerder werd geslagen en bedreigd met de dood, “ondanks het feit dat Groot-Brittannië gastheer is voor [moslim] kapers, extremisten en verkrachters”, om maar één kop te halen. Asher Samson, 41, “kwam voor het eerst in 2004 in het Verenigd Koninkrijk aan om zijn theologietraining te volgen om een ​​voorganger te worden, maar vroeg later asiel aan na bedreigingen van islamitische extremisten tijdens bezoeken thuis …” Volgens Samson, “Als ze  me terug sturen zal mijn leven echt in gevaar zijn … ik ben zo bang … mensen weten wie ik ben, ze weten dat ik een christen ben … “- The Independent , 24 december 2018.

Egypte : een islamitische politieagent die beschuldigd werd van het bewaken van een Koptische christelijke kerk schoot en doodde twee christenen – een vader, 49 en zijn zoon, 21 – in de nacht van 12 december in Minya. Ooggetuigen zeggen dat er een ruzie had plaatsgevonden voordat de officier zijn pistool tevoorschijn haalde en het vuur op de twee mannen opende. Videobeelden van het incident tonen de moordenaar-agent die met zijn pistool zwaait.  Ook in Egypte: Rellende moslims riepen “Allahu Akbar!”  Vielen een kerk aan en zorgden ervoor dat de autoriteiten op 10 december weer een andere kerk zouden sluiten. 

In 2011 ging een officier van dienst aan boord van een trein, identificeerde enkele van zijn passagiers als koptische christenen (op basis van de tatoeage van het kruis op de polsen van sommigen) en opende het vuur. Hij doodde een bejaarde christen en verwondde vier anderen, ondertussen schreeuwend de oorlogskreet van de islam, “Allahu Akbar!

Nigeria : Op de dag na Kerstmis hebben islamitische Fulani-stamleden zeven christenen afgeslacht . Rawuru, waar de moorden plaatsvonden, was zes maanden eerder aangevallen door de moslimstammen. toen werden 230 christenen afgeslacht. 

Irak : op 1 december: Shabak, een sjiitische militie die in 2014 werd gevormd om de Nineveh-vlakte terug te vorderen van de Islamitische Staat, opende het vuur op de St. George Assyrische kerk in Bartella, voorheen een stad met een christelijke meerderheid, en bedreigde daar de priester, Fr. Behnam Benoka. Ze beschoten ook de kerk met geweerschoten. Fr. Benoka vertelde me dat dit de tweede keer was dat zijn kerk werd aangevallen in de laatste negen maanden. Een van de militieleden hield een pistool tegen het gezicht van de priester toen hij naar buiten ging om te eisen dat ze de straat ruimden en stopten met schieten. Later, in een provocatie die in geen enkele media werd gemeld, ging dezelfde vijandige militie naar Qaraqosh, de grootste christelijke stad op de Nineveh-vlakte, en bedreigde de mensen die daar woonden. 

Oezbekistan : Veertig politieagenten en militair personeel vielen een niet-geregistreerde Baptistenkerk in de hoofdstad. De politie arresteerde 14 christenen. Bijna 8.000 stukken christelijke literatuur en hymneboeken werden in beslag genomen.

Libanon : veiligheidsfunctionarissen verijdelden een terreurplanning van de Islamitische Staat gericht tegen christenen en hun kerken: een politieoperatie van 10 maanden met de codenaam ‘Lethal Cheese’, ondekte explosieven die verborgen waren in emmers met kaas die vanuit Syrië waren binnengesmokkeld. Hoewel Libanon ooit de enige christelijke meerderheidsnatie van de Arabische wereld was, vertegenwoordigen christenen nu ongeveer 36% van de bevolking en zijn ze snel aan het slinken. In 2016 acht islamitische zelfmoordterroristen zelf – twee voor een kerk – in Al Qaa, een overwegend christelijke stad aan de grens van Libanon met Syrië.

Pakistan : op 13 december veroordeelde een rechtbank twee christelijke broers tot de dood wegens het plaatsen van godslasterlijk materiaal over Allah op een website in 2011. 

Egypte : op 22 december bevestigde een hof van beroep een Christelijke man de gevangenisstraf van drie jaar wegens godslastering tegen de islam. Hij werd zes maanden eerder gearresteerd, in juli, nadat hij een link had gelegd naar een artikel waarin Mohammed op Facebook werd vergeleken met Jezus. De volgende dag kwamen moslims in Minbal in opstand, waar hij woonde. Ze vielen christelijke huizen aan en probeerden de dorpskerk te bestormen.

In een apart verslag van 2 december over de aanvallen van de Islamitische Staat op de Christelijke gemeenschappen werd geconstateerd dat in Mosul alleen 120 christelijke kerken en heiligdommen en duizenden Christelijke huizen werden vernietigd. Naar schatting 15 miljard dinars (meer dan $ 12 miljoen USD) was vereist om dit te herstellen. 

Indonesië : Volgens een rapport verzamelden naar schatting 100.000 moslims in het wit met islamitische vlaggen zich op het nationale monument in de hoofdstad van Indonesië in Jakarta, om de tweede verjaardag te vieren van een massaal protest dat leidde tot de ondergang en de arrestatie van de Christelijke gouverneur van Jakarta, wegens godslastering. Hij werd schuldig bevonden aan het beledigen van de Koran.

Ook in Oeganda, Saoedi-Arabië, Irak, etc. worden Christenen vervolgd en gedood! Het terugsturen van Christelijke asielzoekers  naar hun eigen land is dus hetzelfde als hen ter dood veroordelen!

https://www.gatestoneinstitute.org/13724/christians-persecution-december