PAS OP! UW GROND KAN ONTEIGEND WORDEN VOOR ILLEGALE MIGRANTEN!

Uffing: Gemeente onteigent 65-jarige gepensioneerde om woonruimte voor illegale migranten te creëren

Een burger in het Zuid-Beierse Uffing dreigt ijskoud onteigend te worden. De gemeente wil zijn stuk bouwgrond van 750 m² gebruiken om daar woonruimte voor illegalen te creëren. De 65-jarige gepensioneerde voelt zich bedrogen en wendde zich zelfs tot de krant – maar volgens zijn advocaat zal dit niet helpen.

Steeds meer burgers ondervinden aan den lijve wat het betekent een tweederangs mens te zijn. Zo ook Peter Zwerger uit Uffing am Staffelsee. Daar is hij eigenaar van een stuk bouwgrond. Zijn ouders kochten het 750 m² grote grondstuk al 40 jaar geleden. Pas vele jaren later werd het een stuk bouwgrond. De ouders van Zwerger droegen het grondstuk over aan zijn zuster. Die had er echter op grond van een zware handicap niet op kunnen bouwen. Na haar dood, bijna 3 jaar geleden, erfde Peter Zwerger het grondstuk.

De 65-jarige wilde het stuk grond overdragen aan zijn peetkinderen. Maar de gemeente haalde de pensioengerechtigde een streep door de rekening. Burgemeester Rupert Wintermeier deelde hem telefonisch mee dat de gemeenteraad besloten zou hebben gebruik te maken van een zogeheten bestaand recht van aankoop.

Zwerger echter wil “deze ijskoude onteigening” niet accepteren, temeer hij als schadevergoeding maar de helft van de grondwaarde zou krijgen. Met dit jammerlijke geldbedrag zou hij in de plaats geen ander grondstuk kunnen kopen, zegt de gepensioneerde boos. De burger schakelde zelfs een advocaat in. Deze zou ervoor moeten zorgen dat hij zijn grondstuk mag houden. Maar de advocaat maakte Zwerger duidelijk dat de kans op succes zeer gering zou zijn en de strijd tegen de criminele praktijken van de gemeente beter zou kunnen opgeven.

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/17/uffing-gemeente-onteigent-65-jarige-gepensioneerde-om-woonruimte-voor-illegale-migranten-te-creeren/