HET SMERIG SPEL VAN DE EU!

Orban en Salvini

EU-begroting: Strijd tegen Hongarije en Italië

De Hongaarse staatssecretaris voor EU-aangelegenheden had woensdag een ontmoeting met Italiaanse ambtenaren om de begrotingsvoorstellen van de Europese Commissie, de migratie, de komende verkiezingen voor het Europees Parlement en de “aanvallen” van Brussel tegen Italië en Hongarije te bespreken.

Szabolcs Takács ontmoette Luciano Barra Caracciolo, staatssecretaris van de Italiaanse afdeling voor Europapolitiek, Fabrizio Bucci, de EU-minister van Buitenlandse Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en Piero Benassi, de EU-adviseur van premier Giuseppe Conte. De Hongaarse en Italiaanse regering zijn het er met elkaar over eens dat de vertrekkende EU-regeringgeen onderhandelingspartner kan zijn in kwesties die effect hebben op de toekomst van het blok”, zei Takács. Hongarije kan niet accepteren dat de Europese Gemeenschap door zulke politici vertegenwoordigd wordt als de vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans, zei zei hij.

Met betrekking tot de EU-begroting voor de financiële periode 2021-2027 zijn de regeringen het er over eens dat het voorstel van de Europese Gemeenschap de bedoeling heeft om teveel middelen uit de traditionele politiek, het cohesiefonds en de gezamenlijke landbouwpolitiek weg te halen, zei Takács. De “voorstellen van de Brusselse bureaucratie voor migratie” zouden de financiering van Hongarije in een “onevenredige en ongerechtvaardigde mate” beperken, zei hij.

De Europese Gemeenschap “maakt deel uit van een politieke gemeenschap, die zich voor migratie inzet en Hongarije en Italië wegens een andere houding tegenover migratie aanvalt”.

Hongarije kan niet accepteren dat de Europese Gemeenschap door zulke politici vertegenwoordigd wordt als de vicevoorzitter van de Europese Commissie: Frans Timmermans, zei Takács.

RP: En hij heeft volkomen gelijk! Hongarije zet, evenals Italië, namelijk hun eigen volk op de eerste plaats en, in tegenstelling tot de andere lidstaten, weigeren zij zich door volksverraders te laten overheersen! 

https://ejbron.wordpress.com/2019/02/14/eu-begroting-strijd-tegen-hongarije-en-italie/