DE EUROPESE BEVOLKINGSEXPLOSIE!

AFRIKA KOMT NAAR EUROPA, WEN ER MAAR AAN!

Europa wordt Nieuw Afrika

Van wie is de uitspraak in de kop? Judith Sargentini? Vluchtelingenwerk? Guy Verhofstadt? Neen, het is de samenvatting van hoe The Economist denkt over migratie tussen Europa en Afrika. The Economist wijst op de Afrikaanse bevolkingsexplosie en verbindt daaraan de onomkeerbare realiteit dat deze mensen zich ook in Europa zullen vestigen!

De vernietigende Afrikaanse bevolkingsgroei. Overal in Afrika vindt men vrouwen die zeven, acht, negen kinderen in hun leven baren. Er zijn nu 1,2 miljard Afrikanen en volgens de jongste voorspellingen zal dit aantal in 2050 verdubbelen tot 2,5 miljard, maar aan het einde van ­deze eeuw zou dit 4,4 miljard kunnen zijn. Vraag voor Judith Sargentini, Europarlementariër voor GroenLinks: Hoeveel miljarden aan ontwikkelingsgeld uit Europa zullen in 2050 nodig zijn om te ­zorgen dat 2,5 miljard Afrikanen een redelijk bestaan kunnen opbouwen? Sargentini pleitte gisteren in Trouw voor meer geld in plaats van hekken aan de grenzen: “We dreigen anders steeds verder af te dwalen van het aanpakken van de oorzaken van migratie: armoede, ongelijkheid, jeugdwerkloosheid, slecht bestuur, droogte enzovoorts.”

Het Algemeen Dagblad meldt dat deze ‘migratietop gedoemd is te mislukken’. De krant memoreert dat geen enkel bedrag aan ontwikkelingsgeld kan opboksen tegen de miljarden die Afrikaanse migranten in Europa jaarlijks naar het thuisland sturen. De Wereldbank heeft becijferd dat migranten in Nederland (niet alleen Afrikanen) in 2014 rond de 10 miljard euro naar huis hebben gestuurd. Maar uiteindelijk zullen de Afrikaanse leiders hun vingers ook niet willen branden aan de enige echte oorzaak van de destabilisatie van hun continent en in het verlengde hiervan die van Europa: de dodelijke demografische explosie en de ongeëmancipeerde status van de Afrikaanse vrouw, van wie vooral wordt verwacht dat ze kinderen baart.

Vanwege economische belangen in Afrika zou Europa de poorten moeten opengooien. Ofzo. Ons wordt in ieder geval verteld dat een blokkade in de Middellandse Zee niet zal werken. Verdere uitleg ontbreekt voor die stelling. Het komt komt in het stuk er op neer dat Europa kostbare metalen en toegang tot zonne-energie in de Sahara ruilt voor vrijheid, blijheid, open grenzen. Wat een geweldig bezopen idee.

RP: Het ziet er naar uit dat Europa het “Nieuwe Afrika” wordt. De ‘onstopbare asiel tsunami’ is al volop aan de gang!

https://www.daskapital.nl/5152710/afrika-komt-naar-europa-wen-er-maar-aan/

Lees ook: https://ejbron.wordpress.com/2018/05/10/de-afrikaanse-bevolkingsexplosie-overspoelt-binnen-20-jaar-europa/