Trump: “Volgende week is ISIS-kalifaat voor 100% vernietigd!”

Islamitisch kalifaat

“Het zou ergens, waarschijnlijk volgende week, formeel moeten worden aangekondigd dat we 100 procent van het kalifaat zullen hebben,” verklaarde Trump.

Door Batya Jerenberg, World Israel News

Het islamitische kalifaat dat ISIS in 2014 in Irak en Syrië had uitgeroepen, zou vanaf volgende week volledig vernietigd kunnen worden, zo liet de Amerikaanse president Donald Trump woensdag in Washington weten.

Tijdens een bijeenkomst van de Global Coalition om ISIS te verslaan, legde hij een verklaring uit die hij uren eerder had gemaakt in zijn State of the Union-toespraak, waarin hij zei dat zijn regering toezicht had gehouden op “een bijna volledige overwinning” op ISIS.

“Het zou ergens, waarschijnlijk volgende week, formeel aangekondigd moeten worden dat we 100 procent van het kalifaat veroverd hebben,” vertelde Trump aan vertegenwoordigers van de 79-natie-groep. “Ik wil dit echter niet te vroeg aankondigen”, voegde hij eraan toe.

Vorig jaar schatte de internationale coalitie dat het 99 procent van de “staat” van de terroristische groep in Syrië en Irak had verwijderd. Amerikaanse functionarissen zeiden onlangs dat ISIS de leiding heeft over minder dan vijf vierkante kilometer in de Syrische Midden-Eufraat Vallei van de rivier.

De toespraak van Trump was gericht op het afwijzen van kritiek op zijn plan om alle Amerikaanse troepen uit Syrië terug te trekken, wat langer duurt dan hij had verwacht. Zijn redenen voor de vertraging waren onder meer de bescherming van zowel Israël  als de Koerdische bondgenoten die het grootste deel van de gevechten in Syrië hebben gevoerd tegen de islamistische strijdkrachten. 

Lees ook: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/4601066/trump-islamitische-staat-verslagen-syrie

https://worldisraelnews.com/trump-next-week-isis-caliphate-to-be-100-destroyed/?

https://eunmask.wordpress.com/2019/02/07/trump-volgende-week-is-isis-kalifaat-voor-100-vernietigd/?fbclid=IwAR1mJRvJF1dAiLRhJFTSnOSutEz5o7MHwNtEN845oPPQXPCchbVncdGAzQM