JODENHAAT IN DUITSLAND TOEGENOMEN!

Herdenkingsbijeenkomst in de Bondsdag: Schäuble waarschuwt voor “nieuw geïmmigreerd antisemitisme”

RP: Het gevolg van de massa-immigratie! Het lijkt wel het begin van de Holocaust!

De Duitse Bondsdag heeft vanochtend in een herdenkingsbijeenkomst n.a.v. de 74e jaarlijkse herdenkingsdag van de bevrijding van het vernietigingskamp Auschwitz de slachtoffers van het nationaalsocialisme herdacht. Daarbij is de toon met betrekking tot het antisemitisme in Duitsland in vergelijking met de voorgaande jaren duidelijk veranderd.

Beide sprekers tijdens de herdenkingsbijeenkomst, de president van de Bondsdag, Wolfgang Schäuble, en de Holocaust-overlevende prof. Saul Friedländer wezen in hun toespraken op een schokkend feit: steeds meer Joden zouden van plan zijn uit Duitsland te emigreren, de Jodenhaat zou sinds enkele jaren weer duidelijk toenemen.

Friedländer wees nadrukkelijk op het antisemitisme van de linksen!

Voor de eerste keer in de geschiedenis van deze herdenkingsbijeenkomsten vestigde daarbij een president van de Bondsdag ook expliciet de aandacht op de daadwerkelijke oorzaak van deze toename: Schäuble waarschuwde voor een “nieuw geïmmigreerd antisemitisme”, dat onacceptabel zou zijn.

Ook Saul Friedländer bekritiseerde niet alleen de Jodenhaat in het nationaalsocialisme, maar wees ook op het antisemitisme van de linksen, die dit vaak achter een anti-Israëlisme zouden verbergen, dat het bestaansrecht van Israël zou betwisten.

Bij de linksen zou de “politiek-correcte manier van de rechtvaardiging van hun haat erin bestaan de Israëlische politiek obsessief aan te vallen en daarbij tegelijkertijd het bestaansrecht van Israël te betwijfelen.” Vanzelfsprekend zou het legitiem zijn om de Israëlische regering te bekritiseren, maar de pure heftigheid en omvang van de aanvallen zouden “gewoon absurd zijn en de bijsmaak bevatten van een slechts pover verhuld antisemitisme.”

Terwijl politici zoals Peter Altmeier (CDU) tijdens de toespraak van Schäuble op hun mobiele telefoons zaten te spelen en met documenten bezig waren, was Alice Weidel in het aansluitende gesprek met vertegenwoordiger van de “Joden in de AfD” (JAfD) diep geraakt door de toespraak van Friedländer.

Bron:
https://philosophia-perennis.com

Vertaald: https://ejbron.wordpress.com/2019/01/31/herdenkingsbijeenkomst-in-de-bondsdag-schauble-waarschuwt-voor-nieuw-geimmigreerd-antisemitisme/