Ondanks “deal”: Opnieuw meer migranten uit Turkije!

Erdoğan heeft miljoenen belastinggeld geïncasseerd, alleen maar om de EU daarna de ‘middelvinger’ te laten zien!

Angela Merkel en consorten hebben over de hele linie gefaald, respectievelijk de burgers op hun geheel eigen wijze voor de gek gehouden. 

Verleden jaar zijn er opnieuw duidelijk meer migranten uit Turkije de EU binnengekomen. “Het totaal aantal aankomsten uit Turkije in het jaar 2018 bedroeg 50.789”, staat er in een nieuw, vertrouwelijk rapport van de Europese Commissie, waarover de “Welt am Sonntag” bericht. Het jaar daarvoor zou dit aantal 41.720 zijn geweest.

Andere landen van aankomst waren Italië (2.383), Bulgarije (349) en Cyprus (118). Terwijl Turkije zich er eigenlijk in een akkoord met de Europese Unie toe had verplicht om de grenzen van het land vanaf 16 maart 2016 dusdanig te beveiligen dat er mogelijk geen illegale migranten naar Europa kunnen komen. Onder punt 3 van het akkoord wordt daarover gezegd: “Turkije zal alle noodzakelijke maatregelen treffen om nieuwe wegen over zee of land voor de illegale migratie uit Turkije naar de EU te verhinderen.”

Als tegenprestatie werden de regering in Ankara betalingen van de Europeanen van tot een bedrag van € 6 miljard toegezegd – vooral om de volgens Turkse informatie rond 3,6 miljoen beschermingzoekers in het land te verzorgen. Tot nu toe werden ongeveer € 3 miljard betaald. In het rapport verwijst de Europese Commissie ook naar een interne inschatting van het Europees Centrum voor Migrantensmokkel (EMSC) bij de Europese politie Europol in Den Haag: “Het Europees Centrum voor Migrantensmokkel van Europol schat dat 90% van de migranten die in de EU aankomen tijdens hun reis door criminele organisaties ondersteund werden.”

Mensensmokkel is tegenwoordig de op twee na grootste bron van inkomsten voor de internationale criminaliteit. En wie weet wie in Turkije met de welwillendheid van de dictator aan de Bosporus eveneens de hand ophoudt.

https://ejbron.wordpress.com/2019/01/26/ondanks-deal-opnieuw-meer-migranten-uit-turkije-niet-alleen-voor-wenen/