Indonesië laat terroristenleider vrij!

Indonesië: islamitische geestelijke verbonden aan de Bali-jihad-massamoord wordt vrijgelaten ondanks het niet afzweren van “radicalisme”

JAKARTA: Een islamitische geestelijke die de ideologische leider van de Bali-bommenwerpers was, wordt eerder vrijgelaten na een gevangenisstraf van 15 jaar nadat de president van Indonesië zich had teruggetrokken op voorwaarde dat deze geestelijk afzag van radicale opvattingen, bevestigden advocaten zaterdag.

Hij kan ‘radicalisme’ niet opgeven, omdat hij gelooft dat het eenvoudigweg de islam is. Ondanks vele beweringen van het tegendeel hebben “gematigde” moslimwoordvoerders in het Westen nooit de overtuigingen van ‘radicalen’ zoals die van Abu Bakar Bashir als onislamitisch getoond.

Abu Bakar Bashir was eerder niet in aanmerking komen voor voorwaardelijke vrijlating vanwege zijn weigering om de autoriteit van de seculiere overheid te erkennen. Hij houdt vol dat hij alleen aan God verantwoording verschuldigd is en dat Indonesië door de islamitische wet moet worden bestuurd.

Zijn geplande vrijlating komt tijdens de campagne voor een presidentsverkiezing in april, waarin enkele tegenstanders van president Joko Widodo geprobeerd hebben hem in diskrediet te brengen als “onvoldoende islamitisch”.

Widodo kondigde vrijdag aan dat Bashir, die 80 is en in een zwakke gezondheid verkeert, op humanitaire gronden zou worden vrijgelaten. De datum van zijn vrijlating is nog niet bekendgemaakt, maar verwacht wordt dat deze binnen enkele dagen zal plaatsvinden.

https://www.jihadwatch.org/2019/01/indonesia-muslim-cleric-linked-to-bali-jihad-massacre-to-be-released-despite-not-renouncing-radicalism