Europa tolereert niet langer het Iraanse programma voor ballistische raketten op Europese bodem!

Op 8 januari liepen Iraanse functionarissen een vergadering met Europese diplomaten na nadat ze hadden verklaard dat Europa niet langer het Iraanse programma voor ballistische raketten of moordaanslagen op Europese bodem zal tolereren .

Gealarmeerd door het besluit van de Amerikaanse president Trump om zich terug te trekken uit het gezamenlijke alomvattende actieplan (JCPOA) in mei 2018, heeft Europa geprobeerd de deal levend te houden met Iran. Nu lijkt het erop dat hun veranderende houding de genadeklap voor de JCPOA zou kunnen betekenen. De internationale ambities van Iran lijken Brussel en Washington een kans te bieden om nauwer samen te werken.

“De VS verwelkomen de inspanningen van Europa om het Iraanse terrorisme op Europese bodem tegen te gaan, de raketlanceringen, het misbruik van mensenrecht en andere bedreigingen”, zei een functionaris van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Europa probeerde aan te tonen dat economische voordelen nog steeds mogelijk waren, ondanks het feit dat de VS sancties oplegde toen het zich terugtrok uit het JCPOA. In lijn daarmee lanceert de Europese Unie officieel een mechanisme om met Iran handel te drijven en zo de VS rond te gaan. Diplomaten zijn gefrustreerd door een gebrek aan beweging van Iran, ondanks deze inspanningen.

Een van de grootste problemen voor Europa is de aanhoudende moordpogingen die terug te voeren zijn op het regime. Een reeks sancties tegen leden van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) en degenen die betrokken zijn bij het ballistische raketprogramma werden op 9 januari door de Europese Unie aangekondigd.

“We nemen deze maatregelen liever niet, maar moeten stoppen met proberen mensen op ons grondgebied te vermoorden en gedurende de laatste drie jaar hebben ze hun programma voor ballistische raketten opgevoerd”, zei een hoge Europese diplomaat. ( RP: En DIT is de keiharde realiteit!)

https://themediaexpress.com/2019/01/21/dialogue-with-iranian-regime-falters-as-europe-shifts-stance/?fbclid=IwAR2Yn3JGPJoUxbIDFzFJhuIGToer5ARwIq5PgqKznfwWQzb1MHTNjxxglOU

RP: Europa wordt eindelijk wakker!