Economische top Davos: Rijkdom miljardairs meer dan verdubbeld ten koste van burgers!

80% burgers zijn er sinds 2009 op achteruit gegaan – Opkomend populisme bedreiging voor links-liberaal beleid dat ook in Nederland de laatste resten welvaart van de burgers naar de zakken van een klein eliteclubje verplaatst

Het Wereld Economie Forum in het Zwitserse Davos is weer begonnen. De rijken en machtigen der Aarde zijn bij elkaar gekomen om het globalisme, dus open grenzen en massa-immigratie, nog verder door te voeren. Het heeft hen immers schatrijk gemaakt: de top 12 kreeg er tussen de edities van 2009 en 2017 maar liefst $ 175 miljard bij. 80% van de gewone bevolking zag in diezelfde periode zijn welvaart juist dalen, wat in Frankrijk de Gele Hesjes beweging geboren heeft doen worden. De verwachting is dat de westerse elite in Davos zich niets van de zorgen van de gewone man zal blijven aantrekken en afspraken gaat maken voor de snelle oprichting van een globalistische EU-superstaat met onbeperkte massa-immigratie en torenhoge klimaat- en energiebelastingen, die de overgebleven welvaart van het volk zullen wegzuigen en in de zakken van deze links-liberale elite zullen deponeren.

De financieel-economische site Bloomberg vindt het ‘geen verrassing’ dat de superrijken nog rijker zijn geworden. De centrale banken hebben in de jaren na de crisis voor $ 16 biljoen in de financiële markten gepompt, en daar heeft eigenlijk alleen een klein eliteclubje buitensporig van kunnen profiteren.

Deze globalistische elite is ‘rijker dan ooit’,  zo wordt dan ook geconstateerd. Twaalf ‘Davos’ miljardairs zagen hun vermogen sinds de editie van 10 jaar geleden met tientallen, honderden en in het geval van Mark ‘Facebook’ Zuckerberg zelfs 1853% groeien. De top 0,1% bezat in 2017 maar liefst $ 8,9 biljoen, tegen $ 3,4 biljoen in 2007. Alleen de beruchte George Soros noteerde een flinke daling van 61%.

Populisme bedreigt rijkdom en macht elite

Hun fors toegenomen rijkdom is een van de belangrijkste redenen waarom de elite zo fel tegen het snel groeiende ‘populisme’ (en ‘nationalisme’) is. Dat alleen de top 20% van het volk er tussen 2009 en 2017 ietsje op vooruit ging, en de onderste 80% er juist op achteruit, past perfect in hun welvaartsverplaatsingsbeleid dat uiteindelijk ook de West Europese burgerij –vooral via steeds hogere, maar valse klimaat- en energiebelastingen en open grenzen/massa immigratie, wat de samenleving jaarlijks nu al tientallen miljarden kost- arm zal maken.

De sombere voorspelling op Zero Hedge is dat er niets zal veranderen, omdat het deze elite is die alle macht naar zich toe heeft getrokken en het politieke, financiële, economische en maatschappelijke beleid bepaalt, niet de honderden miljoenen mensen die van hooguit een paar tientjes per dag moeten zien rond te komen.

Eindigt dit in een revolutie of burgeroorlog?

Totdat de grens van wat de gewone man kan hebben is bereikt, en dat lijkt in Frankrijk inmiddels het geval te zijn. Volgt hieruit een ware volksopstand en misschien zelfs een revolutie of burgeroorlog, dan hebben we dat geheel en al aan de ‘Davos’ elite en hun gewillige marionetten in de diverse Westerse hoofd- en mediasteden te danken.

Lees hier het volledige artikel:

http://xandernieuws.punt.nl/content/2019/01/Economische-top-Davos-Rijkdom-miljardairs-meer-dan-verdubbeld-ten-koste-van-burgers