Gay Pride Amsterdam was mogelijk doelwit aanslag!

René Nienkemper
10 januari om 12:35

We zijn ontsnapt aan een grote aanslag. Er waren plannen om bij een festival waarschijnlijk de Gaypride met machinegeweren zoveel mogelijk mensen dood te schieten. De terroristen zouden met kalasjnikovs in één lijn lopen, handgranaten vooruit gooien en als een van de terroristen geraakt zou worden, zou hij zijn bomvest laten ontploffen.

De zes terreurverdachten die donderdag terechtstaan in Rotterdam, komen uit Arnhem, Rotterdam, Vlaardingen en Huissen.

De wapens werden besteld bij de politie infiltrant. Hij deed zich voor als leverancier en regelde eind september een ontmoeting in een vakantiehuisje in Weert. De wapens waren vooraf onklaar gemaakt. In dat vakantiepark werden de verdachten aangehouden. Waarbij meerdere keren geprobeerd is op de agenten te schieten, met de onklaar gemaakte wapens.  Lees ook:

10-11-2018 | De grachtenparade tijdens Pride Amsterdam is mogelijk doelwit geweest van een terroristische aanslag. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws, gebaseerd op meerdere bronnen. Volgens deze bronnen zouden minimaal vier terroristen tijdens de botenparade van 4 augustus j.l. een aanslag hebben willen plegen. Twee mannen zouden met bomvesten, en twee andere met kalasjnikovs, zo veel mogelijk slachtoffers hebben willen maken in het centrum van Amsterdam. De aanslag zou uiteindelijk niet hebben plaatsgevonden omdat tijdens het prideweekend niet de benodigde wapens voorhanden waren, aldus RTL Nieuws.

De hoofdverdachte zou de 34-jarige Hardi N. zijn die eind september werd opgepakt met zes andere vermeende terroristen. Deze arrestaties in Weert en Arnhem maakten deel uit van een grote infiltratieactie van de politie in een actieve terreurcel in Nederland. Hardi N is van Iraakse afkomst en komt uit Arnhem! Hij is een bekende van de politie en eerder veroordeeld voor het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Hij werd eind november 2014 ook al gearresteerd op verdenking van uitreizen naar Syrië om zich daar aan te sluiten bij terreurgroep Jabhat al-Nusra. Ook zou hij jihadstrijders hebben gefinancierd. Vorig jaar kreeg hij in hoger beroep 3 maanden gevangenisstraf en 21 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Die proeftijd is dus nog niet verlopen. Dit voedt de speculaties dat de 34-jarige daarom door een maandenlange undercoveractie in de gaten werd gehouden, en waardoor hij ruim een maand geleden weer kon worden aangehouden.

https://www.gaysite.nl/actueel/2018/11/pride-amsterdam-was-mogelijk-doelwit-aanslag